Πάρος: Εγκατέλειψε χωρίς τροφή και νερό τα σκυλιά του- Το θηλυκό κατέληξε απο ασιτία και συνελήφθη

Με ποινικη δισκογραφία για κακοποίηση ζώων συντροφιάς, συνελήφθη, όταν εντοπίσθηκε νεκρό από ασιτία ένα από τα δύο σκυλιά του

Συνελήφθη (28/06) στην Παροικιά Πάρο, από Αστυνομικούς του ΑΤ Πάρου,  36άχρονος σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για εγκατάλειψη ζώων συντροφιάς με συνέπεια το θάνατο ενός εξ αυτών.

Νωρίτερα εντοπίσθηκε νεκρός, από πολίτες, δίπλα σε κάδο απορριμμάτων ένας θηλυκός σκύλος, με εικόνα ασιτίας. Κατά την Αστυνομική προανάκριση, προέκυψε ο 36άχρονος ως ιδιοκτήτης του ζώου και ακολούθησε έρευνα κατά την οποία εντοπίστηκε στην αυλή του σπιτιού του εγκαταλειμμένο άλλος ενας σκύλος χωρίς παροχή νερού και τροφής, παραβιάζοντας του κανόνες ευζωίας. Το ζώο μεταφέρθηκε για περίθαλψη σε κτηνίατρο, ενώ και για τα δυο παραγγέλθηκε πραγματογνωμοσύνη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου.

Ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωση ζώου είναι πράξεις που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές σύμφωνα με τους Νόμους 1197/1981, 4039/2012 και 4235/2014 .

Η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσής της για την πάταξη τέτοιων περιστατικών καλεί τους πολίτες που αντιλαμβάνονται κάποια από τις παραπάνω πράξεις να καταγγείλουν το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής ή στην οικεία Εισαγγελία