Παρέμβαση Εισαγγελέα και για την ανάρτηση του ιδρυτικού μέλους του “Ρουβίκωνα”

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσε η ανάρτηση ιδρυτικού μέλους του Ρουβίκωνα στα κοινωνικά δίκτυα, αναφορικά με το συλλαλητήριο της Κυριακής (04/01) για το Σκοπιανό, υπέγραψε «μπορεί να χυθεί αίμα».

Η Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου παρήγγειλε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας διαβιβάζοντάς σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου και σχετικό βιντεοληπτικό υλικό. Αφορμή ανάρτηση του ιδρυτικού μέλους του Ρουβίκωνα Γιώργου Καλαϊτζίδη στη προσωπική του ιστοσελίδα στα κοινωνικά δίκτυα.

«Στις 4 Φλεβάρη μπορεί να χυθεί αίμα. Κάποιοι θα κρατάνε “σφουγγαρίστρες” και κάποιοι άλλοι μαχαίρια. Άλλοι θεωρούν ότι “θα είναι η μέρα τους” και κάποιοι άλλοι θέλουν “να περάσει η μέρα χωρίς απώλειες”. Θα δείξει. Με πολύ θόρυβο και μάλλον με μεγάλο κόστος για όλους».

Ωστόσο, ο αντιεξουσιαστής Γιωργος Καλαϊτζίδης, (μετά τη δημοσιότητα που και αναπαραγωγή που έλαβε η ανάρτησή του, στα ΜΜΕ) επανήλθε (31/01) με νεότερη ανάρτησή του.

«Ασφάλισαν τα μίντια με την τελευταία ανάρτηση που έκανα. Τι δεν καταλαβαίνετε; Στο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη φασίστες μπροστά στα ματ που παρακολουθούσαν χωρίς να κάνουν τίποτα έκαψαν μια κατάληψη και έκαναν επιθέσεις. Εάν μας έρθουν και εδώ δεν θα κάτσουμε να τους κοιτάμε να μας βάζουν φωτιά ούτε θα κάτσουμε να μας μαχαιρώσουν.Κατανοητό;».