Παράνομες ελληνοποιήσεις, “εικονικές” υιοθεσίες, αναγνωρίσεις πατρότητας και «λευκοί” γάμοι με Ρομά – Εξάρθρωση κυκλώματος απο τη ΕΛΑΣ

Εξασφάλιζαν νομιμοποίηση της παραμονής τους, με άδειες πολιτών κράτους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνάπτοντας “λευκούς” γάμους, και σύμφωνα συμβίωσης, ενω με εικονικές υιοθεσίες, αναγνωρίσεις πατρότητας, το κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων νομιμοποιούσε λαθρομετανάστες.

Πλήρωναν περίπου #€100, ως αμοιβή σε Ρομά και άστεγους, οι οποίοι σύναπταν “εικονικούς” γάμους ή σύμφωνα συμβίωσης με λαθρομετανάστες και αλλοδαπες απο την πρωην Ανατολική Ευρώπη, προκειμένου να λάβουν παράνομα ελληνική ιθαγένεια και να νομιμοποιήσουν την παραμονή τους στην Ελλάδα.

Σε άλλη δράση του κυκλώματος οικογενειες Ρομά, με “εικονική” υιοθεσία παιδιών ή αναγνώρισης της πατρότητας από μέρος τους, έναντι χαμηλών αμοιβών, επεδίωκαν λαθρομετανάστες και αλλοδαπες απο την πρωην Ανατολική Ευρώπη, να εξασφαλίζουν την νομιμοποίηση της διαμονής τους, λαμβάνοντας άδειες παραμονής και εργασίας πολιτών κράτους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έχουν διακριβωθεί περισσότερες από 200 περιπτώσεις ψευδούς αναγνώρισης πατρότητας, παράνομης υιοθεσίας και μαστροπείας.

Κατά την Αστυνομική έρευνα έχουν συλληφθεί περισσότερα από 20 άτομα μεταξύ των οποίων τρεις υπάλληλοι της Περιφέρειας Πειραιά και Νήσων, δύο Συμβολαιογράφοι και Δικηγόρος Εμπλεκόμενους στο κύκλωμα φέρεται κι Αστυνομικός κεντρικού ΑΤ ο οποίος υπογράφει το γνήσιο της υπογραφής σε έγγραφα παραμονής των λαθρομεταναστών, χωρίς τις προκύπτει.. ταυτοπροσωπεία.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, αναζητούν τουλάχιστον πέντε ακομα κατηγορούμενους οι οποιοι διαφύγουν και αναζητούνται.

Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ.