ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ: Θανατηφόρο τροχαίο στο κέντρο της Αθήνας. Ένας νεκρός, ένας πολυεγκαυματιας και δύο σοβαρά τραυματίες

Το δυστύχημα σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Τέσσερα άτομα αναβάτες των δυο δικύκλων, από τα οποία ένας ακρωτηριάστηκε κι έχασε τη ζωή του, ένας πολυεγκαυματίας διακομιστηκε σε κρίσιμη κατάσταση, κι ένα ζευγάρι τραυματίστηκαν σοβαρά κι έχουν μεταφερθεί στο Λαϊκό.

image

Από τα πρώτα στοιχεία της Τροχαίας,  οι δύο μηχανές συκρούστηκαν, στη συμβολη της Πανεπιστημίου με την Ομήρου (21/12-17.20) στο ύψος του κτηρίου της ΤτΕ.
Πρόκειται για ένα σκούτερ Piagio και μια μηχανή τύπου -TDM- Honda, με αναβάτες ένα ζευγάρι και δύο άνδρες αντίστοιχα. Από αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός του σκουτερ κινούμενος επί της Πανεπιστημίου, με χρήση φλας επιχείρησε να στρίψει αριστερά στην κάθετη οδό – Ομήρου- μετα το πολυκατάστημα “Attica”, όταν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, η μοτοσυκλετα (Honda) που ακολουθούσε, προσέκρουσε στο προπορευόμενο δίκυκλο (σκούτερ).
image

Από την αυτοψία και τα πρώτα ευρήματα στο σημείο του δυστυχήματος, διαπιστώθηκε οτι από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης το ντεπόζιτο της μηχανής εξερράγη και προκλήθηκε φωτιά. Διερχόμενοι επιχείρησαν να βοηθήσουν τους πολυτραυματίες αναβάτες του δικύκλου, και να κατασβέσουν τη φωτιά, μέχρι να φτάσει στο σημείο η Πυροσβεστική. Οπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια για τους δύο αναβάτες της μηχανής- ένας τουλάχιστον- δεν έφερε κράνος, εκτινάχθηκε από το δίκυκλο και προσέκρουσε με τον κορμό σε προστατευτικά κιγκλιδώματα με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί. Κατά τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο κατέληξε. Ο έτερος αναβάτης, πολυεγκαυματίας, εντοπίσθηκε στα συντρίμμια της μηχανής, μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο Λαϊκό.

image

Οι δυο αναβάτες του σκούτερ που ενεπλάκη στο τροχαίο μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο Νοσοκομείο. Τα δύο δίκυκλα απομακρύνθηκαν με γερανό στο σημείο του δυστυχήματος η κυκλοφορία διακόπη και αποκαταστάθηκε σχεδόν μια ώρα αργότερα.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του τροχαίου δυστυχήματος διενεργεί η Τροχαία Αθηνών.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport