Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Καταδρομική αντιεξουσιαστών στο γραφείο του Πρύτανη

Οι βάνδαλοι ταραξίες προκάλεσαν φθορές με μπογιές, ενώ αναποδογύρισαν γραφεία και κατέστρεψαν έπιπλα

Αναζητήσεις για τους δράστες από τα πληρώματα της ΕΛ.ΑΣ χωρίς να έχουν εντοπισθεί . Οι βάνδαλοι ανέκραζαν κατά την επίθεσή τους, στους έντρομους παρευρισκόμενους στο χώρο ότι η επίθεση σχετίζεται με την κατάληψη «Γκίνη» στο Πολυτεχνείο.

Ήταν τον περασμένο Μάρτιο, σε επιχείρηση της Αστυνομίας, εκκενώθηκε το κτήριο Γκίνη του Πολυτεχνείου στην Πατησίων, στον οποίο λειτουργούσε “άτυπη δομη” με την εγκατασταση περίπου 100 λαθρομετανών ενω σε αίθουσα κατασχέθηκαν πέτρες, λοστοί και υλικά για κατασκευή μολότωφ.
Η διοίκηση του Ιδρύματος ανακοίνωσε οτι θα προχωρήσει σε ανακαίνηση και το κτήριο Γκίνη θα χρησιμοποιηθεί για ακαδημαικούς σκοπούς.

Όπως έχει καταγγελθεί, με πληροφορίες από Αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr, οι ταραξίες σε οργανωμένη ομάδα- περίπου 15άτομα- εισέβαλλαν (09/11-11.00) στο γραφείο του πρύτανη στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές, απέρριψαν μπογιές και διέφυγαν τρέχοντας. Στην εισβολή του τάγματος εφόρου ο Πρύτανης αποχώρησε από τηλεσύσκεψη σε παρακείμενο γραφείο .

Αναζητήσεις άμεσα διαβιβάστηκαν προς όλα τα πληρώματα της ΕΛΑΣ στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.