Παιανία: Τραυματίστηκε θανάσιμα κατά την προσγείωση από έλικα ελικοπτέρου

Το  δυστύχημα με ελικόπτερο προερχόμενο από τη Μύκονο, κατά την προσγείωσή του στην περιοχής της Παιανίας, τραυματίσθηκε θανάσιμα νεαρός Άγγλος μεταξύ των επιβαινόντων

Σύμφωνα με την ενημέρωση του NantiaReport.gr από αστυνομική πηγή, παρέα νεαρών ηλικίας περίπου 20- 22ετών από την Αγγλία είχε εκμισθώσει ελικόπτερο. Το απόγευμα της Δευτέρας (25/07) δύο ελικόπτερα Bell 407 της εταιρείας Superior Air, πετούσαν σε ακολουθία. Το πρώτο ελικόπτερο με τέσσερις επιβαίνοντες και χειριστή προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο της εταιρείας Helipad στο άκρο του πολυχώρου Λώλου στα Σπάτα, κοντά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Στο δεύτερο ελικόπτερο, επέβαιναν οι γονείς του 21χρονου Βρετανού δεν είχε προσγειωθεί όταν σημειώθηκε το δυστύχημα. Οι δύο χειριστές επικοινώνησαν μετά το δυστύχημα με τον πιλότο να ζητάει άδεια για προσγείωση στο ελικοδρόμιο του Ελευθέριος Βενιζέλος.

Οι επιβαίνοντες είχαν προγραμματισμένη μετακίνηση για το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου θα είχαν επιβίβαση στο ιδιωτικό τζετ της οικογένειας και να επιστρέψουν στη Βρετανία.

Μετά την προσγείωση του Bell 407 οι τέσσερις επιβαίνοντες απομακρύνθηκαν από το ελικοδρόμιο για να επιβιβαστούν στα αυτοκίνητα που θα τους μετέφεραν στο αεροδρόμιο Ελευθεριος Βενιζέλος. Ο 21χρονος Βρετανός είχε μόλις αποβιβαστεί από το ελικόπτερο, και υπό συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί, τραυματίσθηκε από το ουραίο στροφείο του ελικοπτέρου το οποίο βρισκόταν σε περιστροφή, βρίσκοντας τραγικό θάνατο.

Υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, 22χρονος Άγγλος μέλος της παρέας των νεαρών, τραυματίστηκε θανάσιμα καθώς διαμελίστηκε, από τον έλικα που βρίσκεται στην ουρά του ελικοπτέρου.

Στο σημείο έλαβαν ενημέρωση και έχουν μεταβεί αστυνομικοί και έξοδος του Πυροσβεστικού Σώματος. Ενώ κλιμάκιο της ΥΠΑ μεταβαίνει στο σημείο του δυστυχήματος. Ο χειριστής του ελικοπτέρου κρατείται και βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.