Παγκράτι: Συνελήφθη η σύζυγος για το σταγγαλισμό του υπέργηρου συζύγου της

Τον περασμένο Νοέμβριο η 74χρονη στραγγάλισε τον 85χρονο σύζυγό της στο διαμέρισμά τους στο Παγκράτι και συνελήφθη με ένταλμα σε βάρος της

Προσπάθησε με κρέμα να καλύψει τις κοκκινίλες στον λαιμό και στο πρόσωπο του συζύγου της, τον οποίο στραγγάλισε μέσα στο διαμέρισμά τους στο Παγκράτι ωστόσο ο θάνατος του 82χρονου αποδόθηκε σε ανθρωποκτονία και με ένταλμα η 74χρονη συνελήφθη.
Υστερα από οκτώ μήνες ερευνών η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη της 74χρονη για τη δολοφονία του 82χρονου συζύγου της, τον περασμένο Νοέμβριο (21/11 2020) στο διαμέρισμα τους, στο Παγκράτι.
Αρχικα η 74χρονη γυναίκα η οποία φέρεται να αντιμετωπίζει θέματα ψυχικής υγείας ανέφερε στους αστυνομικούς ότι ο σύζυγος της με τον οποίο έχουν αποκτήσει και παιδιά, κατέληξε ως αιφνιδίως παθων μέσα στο διαμέρισμά τους. Ωστόσο από τη νεκροτομή και από τις έρευνες που ακολούθησαν προέκυψε ότι ο 82χρονος είχε καταλήξει ως θύμα εγκληματικής ενέργειας με το θάνατο του να αποδίδεται σε στραγγαλισμό.
Οπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής η 74χρονη για να καλύψει τις κοκκινίλες από τον λαιμό και το πρόσωπο του συζύγου της από τον στραγγαλισμό, τον είχε “μακιγιάρει” με κρέμα, ενώ με χλωρίνη επιχείρησε να αποκρύψε όλα τα ίχνη που θα πρόδιδαν την πράξη της.
Σε βάρος της 74χρονης εκδόθηκε ένταλμα και συνελήφθη (20/07) από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η 74χρονη δεν ομολόγησε την πράξη της, ωστόσο από τον ιατρικό της φάκελο διαπιστώθηκε ότι λάμβανε διγραμμη φαρμακευτική αγωγή την οποία διέκοψε το 2015. Παρότι οι γιατροί της. Είχαν στήσει να λαμβάνει την αγωγη της καθώς παρουσίαζε επιδείνωση συνέχιζε να αρνειται να λαμβάνει τα φάρμακά της.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση σε Ανακριτή και αποφάσισε την προφυλάκισή της.