Παγκράτι: Κινήθηκαν ανάποδα με κλεμμένο ΙΧΕ “έπεσαν” σε ΔΙΑΣ, ακολούθησε καταδίωξη και συνελήφθησαν

Καταδίωξαν κλεμμένο όχημα με δύο επιβαίνοντες, όταν τους εντόπισαν να κινούνται ανάποδα στο δρόμο και δε σταμάτησαν σε σήμα για έλεγχο

Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ σε νυχτερινή περιπολία, είδαν μπροστά τους το ασημί Ηyundai accent, να κινείται ανάποδα στην οδό Αμφικράτους και κάλεσαν τον οδηγό να σταματήσει για έλεγχο. Χωρίς να ανταποκρίνεται, ανέπτυξε ταχύτητα με ανάποδη πορεία κι επιχείρησε να διαφύγει (03/12)

Οι Αστυνομικοί άμεσα διαβίβασαν στο Κέντρο τους, αλλά για μια ακόμη νύχτα, το ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας είχε .. καταρρεύσει με τις διαβιβάσεις να “περνάνε” διακεκομμένες από το αναλογικό, ξεκίνησαν καταδίωξη, με το συνοδό να διαβιβάζει συνεχώς για το γεωγραφικό στίγμα του οχήματος που ακολουθούσαν. Σε συνδρομή των πληρωμάτων και οχήματα της Άμεσης Δράσης, με τον οδηγό του ασημί Ηyundai παραβιάζοντας σηματοδότες με ανάποδη κίνηση και ταχύτητα, να βγαίνει από την πλατεία Πλυτά στην Καλλιρρόης.

Με την καταδίωξη σε εξέλιξη, ο οδηγός πέρασε απέναντι στον περιφερειακό του Φιλοπάππου, και σε μια προσπάθεια οι δύο αλλοδαποί επιβαίνοντες, να μη συλληφθούν, όταν διαπίστωσαν ότι οι Αστυνομικοί ήταν αποφασισμένοι να μην τους αφήσουν να διαφύγουν, εγκατέλειψαν το όχημα και επιχείρησαν πεζή να απομακρυνθούν. Τα πληρώματα της ΑΔ, ακολούθησαν τους δύο άνδρες στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, όπου τους εγκλώβισαν και τους δέσμευσαν.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο ΤΑ Δάφνης. Σε βάρος των αλλοδαπών, μεταξύ άλλων σχηματίσθηκε δικογραφία για διάρρηξη και κλοπή καθώς όπως προέκυψε, νωρίτερα είχαν αφαιρέσει το ασημί Ηyundai accent, από την περιοχή του Υμηττού όπου το είχε σταθμεύσει ο ιδιοκτήτης του.