Π.ΡΑΛΛΗ: Πραγματογνώμονας για την εξακρίβωση συνθηκών του τροχαίου δυστυχήματος. Μεσίστιες σημαίες για τον 22χρονο Αρχιφύλακα.

Δύο νεκροι, και τρεις τραυματίες, ο απολογισμός στο φονικό τροχαίο δυστύχημα της Πέτρου Ράλλη. Επιληψία και φαρμακευτική αγωγή, επικαλείται ο Αλβανός υπαίτιος οδηγός του τροχαίου. Ειχε εμπλακεί σε τροχαίο με ΤΑΞΙ, και ανέπτυξε ταχύτητα για να αποφύγει τις συνέπειες. Μεσίστιες σημαίες και βαρύ πένθος για την ΕΛΑΣ, “ανείπωτο πένθος” για την Ελληνική Αστυνομία, αναφέρει σε δήλωσή του ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας.

Ειδικός πραγματογνωμονας έχει ορισθεί πορκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος στην Πέτρου Ράλλη (15/10- 10.08) Καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, το υλικό από κάμερες της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και του Μεταγωγών, και τα προανακριτικά στοιχεία της Τροχαίας Καλλιθέας, αναμένεται να εξετασθούν, προκειμένου να εκδοθεί σχετικό πόρισμα για τις συνθήκες και τα αίτια του τροχαίου δυσυχήματος.

Ο τραγικός απολογισμός, δύο νεκροί και τρεις τραυματίες, με μια γυναίκα ηλικίας να έχει ακρωτησιαστει. Ο 22χρονος Αστυφύλακας Αθανάσιος Χριστοδουλίδης,  ο οποίος έχασε η ζωή του, είχε μεταβεί στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για να παρακολουθήσει Υπηρεσιακό σεμινάριο, διερχόμενη από την Πέτρου Ράλλη η 31χρονη Αλβανή η οποία διαμελίστηκε στο φονικό δυστύχημα κατά την ξέφρενη κούρσα του Smart, στην Πέτρου Ράλλη. Ενώ τρεις  τραυματίες μεταφέρθηκαν και παραμένουν σε νοσηλεία στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Βαρύτατα τραυματισμένη, γυναίκα η οποία έχει ακρωτηριστεί στα κάτων άκρα- σύμφωνα με πληροφορίες τα στοιχεία της δεν έχουν ταυτοποιηθεί- ένας ακόμα τραυματίας Αυγύπτιος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ φρουρούμενος νοσηλεύεται τραυματίας και ο 27χρονος Αλβανός υπαίτιος του φονικού τροχαίου οδηγός του SMART.

ΤΡΟΧΑΙΟ_Π.ΡΑΛΛΗΌπως έχει προκύψει κατά την προανάκριση, το SMART με πορεία προς τη Λ.Κηφισού, κινούμενο επί της Π.Ράλλη, συγκρούεται με προπορευόμενο ΤΑΞΙ, και στην προσπάθειά του να διαφύγει προκειμένου να απ[οφύγει τις συνέπειες, αναπτύσει ταχύτητα. Ο Αλβανός οδηγός ενεργεί απωθητικό ελιμό,  ενώ έχει παραβιάσει σηματοδότη, το όχημα εκτρέπεται της πορείας του, με τον οδηγό να χάνει τον έλεγχο, του SMART, ανεβάινει στο πεζοδρόμιο έξω από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών, παρασύρει και διαμελίζει την 31χρονη Αλβανή, η οποία με τον  σύζυγό της επιχειρούν να διασχίσουν το δρόμο.
Το αυτοκίνητο του Αλβανού, το οποίο έχει αναπτύξει ταχύτητα σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, συνεχιζει την εκτός ελέγχου πορεια του, και στα 50παρασυρει και ακρωτηριάζει τη δεύτερη γυναίκα που βρισκόταν ανάμεσα στο περίπτερο και τη στάση του ΟΑΣΑ, τραυματίζει τον Αιγύπτιο ο οποίος διέρχεται από το σημείο και προσκρούσει σε δυο σταθμευμενα αυτοκίνητα κι ένα μηχανακι, με αποτέλσεμα να παρασύρει τραυματίζοντας θανάσιμα τον 22χρονο Αστυφύλακα, ο οποίος επιχειρούσε να διέλθει κάθετα τη Λ.Πέτρου Ράλλη προς τη Διεύθυνση Αλλοδαπών, με το SMART να ανατρέπεται και τον Αλβανό οδηγό να απεγκλωβίζει η Πυροσβεστική.

Με εντολή του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια,οι σημαίες σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας και στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα κυματίζουν μεσίστιες (15-16/10). Σε δήλωσή του αναφέρεται σε “ανέιπτωπο πένθος” για  την ΕΛΑΣ. «Πραγματικά τα λόγια περιττεύουν. Για το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας η σημερινή ημέρα είναι ημέρα ανείπωτου πένθους. Σε λιγότερο από 12 ώρες χάσαμε δύο νέους Αστυνομικούς σε δύο τραγικά τροχαία δυστυχήματα. Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη και τη θλίψη μου για τον Αστυφύλακα Αναστάσιο Χριστοδουλίδη, έναν νέο άνθρωπο, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, ενώ πήγαινε να παρακολουθήσει ένα επιμορφωτικό σεμινάριο της Ελληνικής Αστυνομίας. Μαζί με τον Αναστάσιο Χριστοδουλίδη έχασε τη ζωή του ένας ακόμη συνάνθρωπός μας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων αυτής της τραγωδίας».