Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Νταβίντ Σασόλι, και Βιέρα Ντούνια Μιγιάτοβιτς για τη δολοφονία του Γιώργου Κραϊβαζ

Με αναρτήσεις τους, αναφορικά με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβαζ, προχώρησαν οι επικεφαλής της Ευρωπαιϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου της Ευρώπης

Στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ αναφέρεται σε ανακοίνωσή της στο Twitter η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ. Ελπίζω οι εγκληματίες να προσαχθούν σύντομα στη δικαιοσύνη», αναφέρει στο μήνυμά της και προσθέτει, «Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου είναι μια απεχθής, δειλή πράξη. Η Ευρώπη αντιπροσωπεύει την ελευθερία. Και η ελευθερία του Τύπου ίσως είναι η πιο ιερή από όλες. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι σε θέση να εργάζονται με ασφάλεια».

Στην ενέδρα θανάτου, στο Γιώργο Καραϊβάζ αναφέρθηκε μέσω Twitter και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.

«Συντετριμμένος μαθαίνω την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Η έρευνα οφείλει να διαλευκάνει άμεσα κατά πόσον η δολοφονία σχετίζεται με την επαγγελματική του δραστηριότητα. Θερμά συλλυπητήρια στο οικογενειακό κ φιλικό του περιβάλλον», αναφέρει.

Ενώ η  αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, Βιέρα Γιούροβα, ζητεί απονομή δικαιοσύνης για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ . «Είμαι βαθιά σοκαρισμένη μετά τις αναφορές ότι ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ πυροβολήθηκε στη Αθήνα. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια και τους συναδέλφους του. Πρέπει να απονεμηθεί δικαιοσύνη και η ασφάλεια των δημοσιογράφων πρέπει να εγγυηθεί».

Με την Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντούνια Μιγιάτοβιτς, σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, να αναφέρει για τη δολοφονία του δημοσιογράφου, «Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ στην Ελλάδα σήμερα είναι μια τραγική υπενθύμιση ότι η δημοσιογραφία είναι ένα επικίνδυνο επάγγελμα στην Ευρώπη», και καλεί τις Αρχές «να ερευνήσουν επειγόντως και πλήρως αυτό το έγκλημα και να διασφαλίσουν ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν».