“Όταν ψηφίζεις να σε αντιπροσωπεύει αποσπασμένος επί επτά χρόνια στη FRONDEX, τι ακριβώς περιμένεις συνδικαλιστικά απ’ αυτόν;”

Προς τους εν ενεργεία αστυνομικούς, Ανθυπαστυνόμος ε.α και πρώην συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, σε κείμενο γνώμης, θέτει ερώτημα “Frontex και .. αστυνομικός συνδικαλισμός” για τις αποσπάσεις εκλεγμένων στον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής

Στο σχόλιό του ο Ανθυπαστυνόμος ε.α. και πρώην συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, Ανέστης Κελεσίδης, αναφέρει, «Ειλικρινά χρειάζεστε ψυχίατρο. Κι εγώ μαζί σας για εξέταση, μπας και σάλεψε και το δικό μου μυαλό και δεν το πήρα χαμπάρι. Για εξηγήστε μου λεβέντες και λεβέντισσες-συνάδελφοι και συναδέλφισσες Αστυνομικοί.
Όταν ψηφίζεις για να σε αντιπροσωπεύει άτομο, που επί επτά χρόνια είναι αποσπασμένο στη … FRONDEX, με γνωστές τις αμοιβές από αυτές τις αποσπάσεις τι ακριβώς περιμένεις συνδικαλιστικά απ’ αυτό το άτομο?
Τι ακριβώς περιμένεις από τον οιονδήποτε, που έχει κάθε χρόνο διακοπές με αποσπάσεις στα νησάκια του Αρχιπελάγους μας για 6μηνα-8μηνα και κάθε χρόνο οι ίδιοι και ίδιοι, ορισμένοι μάλιστα απ αυτούς και σε ζευγάρια?
Τι ακριβώς περιμένεις από συναδέλφους, που έφαγαν με το κουτάλι πρεσβείες-προξενεία-επίσημα και τις άλλες προνομιακές Υπηρεσίες μας?
Τι ακριβώς μπορεί να σου προσφέρει ο πάντα βολεμένος? Ειλικρινά ντρέπομαι για λογαριασμό σας … κύριοι και κυρίες “συνάδελφοι”. Ή υποτιμάσθε ως προσωπικότητες και μειώνεται το επίπεδό σας, όταν ένας “μπάρμπας” συνταξιούχος-παλιός συνδικαλιστής αναφέρεται σε σας και για σας ως “συνάδελφος”? Αυτό που εγώ βλέπω ορίζεται ως…μπίζνα, για να μην αναφερθώ και σε άλλα που αγγίζουν ακόμη και τον Ποινικό Κώδικα?΄Η φαντάζεσθε ότι είναι οι δράσεις κάποιων κρυφές?
Πείτε μου το συνδικαλιστικό σας πρότυπο? Ποιόν απ τους γνωστούς σε όλους μας συνδικαλιστές μας παραδέχεσθε? Ποιος εκφράζει τα θέλω και τα πιστεύω σας? Ποιος σας…αντιπροσωπεύει ως παρουσία? Δείτε λίγο τους προβεβλημένους μας. Οι άξιοι της προσοχής και του σεβασμού δεν μπορεί να είναι παραπάνω από τρείς. Ούτε ένας παραπάνω. Γιατί πάντα τα πρότυπά σας κινούνται ανάμεσα στις λάθος επιλογές.?
Έχετε μια τελευταία ευκαιρία. Απαλλαγείτε απ τις “κοπριές”. Στηρίξτε καθαρούς και έντιμους ανθρώπους. Γνωρίζετε κάποιον που να πληροί τα εχέγγυα που ορίζετε σε κάποιον να έχει, για να τον ψηφίσετε για να σας αντιπροσωπεύει?

Αν όχι, αφήστε τον έρμο το συνδικαλισμό μας στην νύχτα του».