«Όταν είχε βγει ο Κουφοντίνας είχε ξεσηκωθεί όλος ο κόσμος, τώρα ήταν απλώς… Παρασκευή απόγευμα»

Για την τριήμερη άδεια που έλαβε πρώτη φορά μετά από 29χρονια εγκλεισμού ο αρχηγός της Τ Ο 17 Νοέμβρη, Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, μια ημέρα πριν την ημέρα μνήμης για τη δολοφονία του Θάνου Αξαρλιάν από ρουκέτα της τρομοκρατικής οργάνωσης, αναφέρθηκε ο Κώστας Μπακογιάννης

«Απ’ ό,τι φαίνεται -κι εγώ στις εφημερίδες το διάβασα- του δόθηκε για πρώτη φορά άδεια, μετά από 20 χρόνια. Μιλάμε για τον αρχηγό της 17 Νοέμβρη, ο οποίος έχει καταδικαστεί 17 φορές σε ισόβια, περισσότερα δηλαδή από τον Κουφοντίνα. Εγώ δεν έχω προφανώς την αυταπάτη ότι ο πατέρας μου ή οποιοδήποτε άλλο θύμα της 17Ν θα γυρίσει πίσω ό,τι κι αν κάνει ο Γιωτόπουλος, είτε είναι μέσα είτε είναι έξω. Νομίζω, όμως, ότι είναι λογικό να αναρωτιόμαστε τι έχει συμβεί και εξίσου λογικό είναι να ζητάμε εξηγήσεις. Δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση και γι’ αυτό κι εγώ ρωτώ γιατί αυτή η αμηχανία; Έχουμε κάποιο λόγο να ντρεπόμαστε για κάτι; Υπενθυμίζω ότι όταν είχε βγει ο Κουφοντίνας, είχε ξεσηκωθεί όλος ο κόσμος. Είχε γίνει μία πολύ μεγάλη συζήτηση και τώρα ήταν απλώς… Παρασκευή απόγευμα», δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ο Κώστας Μπακογιάννης αναφορικά με τις διαδηλώσεις, οι οποίες όπως υποστήριξε, συνεχίζουν να πραγματοποιούνται στο κέντρο της πόλης, αγνοώντας σε μεγάλο βαθμό το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, ανέφερε, «Υπάρχει νόμος, ο οποίος βασίζεται στην αρχή της αναλογικότητας. Ψηφίστηκε το 2019 και τον είχα υποστηρίξει με πάθος και προεκλογικά και μετεκλογικά. Αυτός ο νόμος, δυστυχώς, δεν εφαρμόζεται πλήρως και οι πολίτες ταλαιπωρούνται. Πρέπει να εφαρμοστεί, λοιπόν, τελεία και παύλα».

Για τα αυθαίρετα events και τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται απροειδοποίητα ανά τακτά χρονικά διαστήματα εν αγνοία της δημοτικής αρχής, προκαλώντας έμφραγμα στις οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας επισήμανε ότι είναι παράδοξο να μην απαιτείται άδεια από τον Δήμο Αθηναίων για τη διοργάνωσή τους. Με κοινή επιστολή στους αρμόδιους υπουργούς, έχει υποβληθεί αίτημα να απαγορευτούν εκδηλώσεις και events τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και σε κάθε περίπτωση να απαιτείται η άδεια του Δήμου Αθηναίων.