“Οργή και αγανάκτηση για τα φαινόμενα βίας και ανομίας”

Ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ για την εμπρηστική επίθεση με μολωτοφ στο κτίριο του Α΄ Τμήματος Τροχαίας Δυτικής Αττικής, στο Περιστέρι.

Εκφράζουμε την έντονη οργή και αγανάκτησή μας για την εγκληματική επίθεση αγνώστων, με αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, στο κτίριο του Α΄ Τμήματος Τροχαίας Δυτικής Αττικής, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών σε τρία περιπολικά οχήματα και την έκθεση σε θανάσιμο κίνδυνο της ζωής των συναδέλφων μας.

Οι «γνωστοί άγνωστοι», που συνεχίζουν ανενόχλητοι την «επαναστατική γυμναστική» στα Εξάρχεια κάθε Σαββατοκύριακο, επιτιθέμενοι με βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, διευρύνουν τώρα την εγκληματική τους δράση και στην περιφέρεια, σπέρνοντας τον τρόμο και την καταστροφή. Μόλις πριν από μερικές εβδομάδες, είχε προηγηθεί και η επίθεση με χειροβομβίδα στο Α.Τ. Καισαριανής, όπου από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα.

Είναι σαφές, ότι όσο αυτή η επικίνδυνη κατάσταση μένει αναπάντητη από πλευράς οργανωμένου κράτους, οι δράστες, από τη μια, θα αποθρασύνονται και οι συνάδελφοί μας, από την άλλη, θα μένουν περισσότερο εκτεθειμένοι στις δολοφονικές τους επιθέσεις.

Ως Ομοσπονδία, δηλώνουμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν μας πτοούν, αντιθέτως μας χαλυβδώνουν για να αγωνιζόμαστε με αποφασιστικότητα προκειμένου η χώρα μας δια των διωκτικών της υπηρεσιών να βάλει τέλος σε αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα βίας και ανομίας τα οποία και δεν έχουν καμία σχέση με τις παραδόσεις και τον πολιτισμό μας.

Καλούμε την κυβέρνηση και όλους τους αρμόδιους θεσμούς, να σκύψουν πραγματικά στο πρόβλημα αυτό, διότι ο «κοινωνικός εθισμός» που τείνει να εδραιωθεί γύρω από αυτό το επαναλαμβανόμενο έγκλημα, θα είναι εν τέλει, ο χειρότερος εχθρός όλων μας.

Ως Έλληνες Αστυνομικοί, τέλος, οφείλουμε να απαντήσουμε σε αυτές τις προκλήσεις αφιερώνοντας τον καλύτερο εαυτό μας για την αποκάλυψη και παραπομπή στη δικαιοσύνη των θρασύδειλων εγκληματιών και των όποιων μπαχαλάκηδων του «σαββατοκύριακου», ταυτόχρονα δε, μέσω των συνδικαλιστικών μας φορέων, να απομονώσουμε τη βία, ως κοινωνική συμπεριφορά, από όπου κι αν προέρχεται.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.