“Ορφανές” μολωτοφ εντόπισαν οι Αστυνομικοί στο Σύνταγμα (φωτο)

Σοβαρά επεισόδια προκάλεσαν ταραξίες, απέρριψαν μολώτοφ και έγινε χρήση χημικών σε απώθηση από την Αστυνομία

Δεκάδες μολώτοφ και σοβαρά επεισόδια προκλήθηκαν μπροστά από την Βουλή, επί της Βασιλίσσης Σοφίας από οργανωμένες ομάδες σε οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης με τους ταραξίες να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες όταν επιχείρησαν να διασπάσουν το φραγμό και να περάσουν πίσω από τις κλούβες της ΔΑΕΑ με προορισμό τη Βουλή. Στην επίθεση με μολώτοφ και πέτρες οι Αστυνομικοί προχώρησαν σε απώθηση των ταραξιών με χημικά.

Αστυνομικοί ωστοσο σε σημεία της πόλης στο τέλος και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, εντόπισαν σακ βουαγιάζ και “ορφανές” μολώτοφ και σφυριά, ενώ έχουν καταγραφεί εικόνες με νεαρούς να μοιράξουν τα μπουκάλια στην πλατεία Συντάγματος.

Ειδική αναφορά από το βήμα της Βουλής έκανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης , «1.000 άτομα επιτέθηκαν κατά αστυνομικών. Έριξαν 15 μολότοφ μπροστά στη Βουλή, τους απώθησαν οι δυνάμεις της Αστυνομίας για να μην υπάρξουν τραυματισμοί και έγιναν 9 συλλήψεις ανάμεσα σε εκείνους που πέταξαν μολότοφ. Εγιναν επίσης και 8 προσαγωγές. Την ίδια στιγμή έχουν βρεθεί πολλές αχρησιμοποίητες βόμβες μολότοφ» ανέφερε μεταξύ άλλων .

Οι ταραξίες συμμετείχαν στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις (09/07-19.30) κατά του νομοσχεδίου για τις συναθροίσεις στο κέντρο της Αθήνας. Μέλη του ΕΚΑ, της ΑΔΕΔΥ, εργατικά σωματεία, φορείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, και οργανώσεις της αριστεράς, από την πλατεία Κλαυθμώνος καθώς και πολιτικές πραταξεις φοιτητών, και συνδικάτα που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ καθώς και αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ Δημήτρη Κουτσούμπα, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια. Κατάληξη και των δύο προσυγκεντρώσεων η Βουλή.