Ορεστιάδα: Ημίγυμνοι λαθρομετανάστες περίμεναν στο δρόμο την Αστυνομία .. να τους συλλάβει (video)

Με τις εργασίες σε τμήματα του Έβρου, η καθημερινότητα για του κατοίκους της ακριτικής Ορεστιάδας έχει άλλη εικόνα για τις μεταναστευτικές ροές

Τα “περάσματα” για τα παράνομα δίκτυα διακίνησης λαθρομεταναστών, θωρακίζονται με τμηματική εγκατάσταση σιδηροκατασκευής, ωστόσο σχεδόν καθημερινό οι κάτοικοι του Έβρου, βρίσκονται αντιμέτωποι με ανάλογες καταστάσεις όπως αυτή που καταγράφηκε σε βιντεοληπτικό υλικό (16/10) στον κόμβο Δικαίων, στο Τρίγωνο Ορεστιάδας.

Λαθρομετανάστες, άνδρες νεαρής ηλικίας, ημίγυμνοι – όπως αποτυπώνεται στο βιντεοληπτικό υλικό του Κώστα Θεοχαρίδη – πέρασαν παράνομα στην Ελλάδα μέσω του ποταμού Έβρου, και περιμένουν την Αστυνομία για να τους συλλάβει. Διερχόμενοι οδηγοί , ενημέρωσαν τις δυνάμεις της Αστυνομίας και του Στρατού που βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή του Εβρου .

Η εικόνα ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στα σύνορα της Ελλάδας, καθώς μπορεί ο Έβρος να θωρακίζεται με “απροσπέλαστη σιδερόφραχτη κατασκευή” ωστόσο αυταπόδεικτα προκύπτει ότι οι αριθμό των παράνομα εισερχομένων στη χώρα μας – αν και έχει μειωθεί- ως πρόβλημα οι ροές εξακολουθούν να βρίσκουν πρόσβαση στην ενδοχώρα .

Γνωρίζοντες την κατάσταση με τις παράνομες μεταναστευτικές ροές, και από μαρτυρίες των λαθρομεταναστών, έχουν σημειωθεί περιστατικά με τη Συνοριοφυλακή της Βουλγαρίας, να τους αφαιρούν το ρουχισμό και να τους προωθούν προς την Ελλάδα. Ενώ αυτοβούλως οι λαθρομετανάστες πολύ πριν ξεκινήσουν το ταξίδι για την Ευρώπη, έχουν καταστρέψει τα νόμιμα έγγραφά τους, προκειμένου τα στοιχεία τους να είναι κατά δηλώσή τους στις Αρχές όταν συλλαμβάνονται, καθώς αυτοπροσδιορίζονται υπήκοοι από χώρες που έχουν αναγνωριστεί και καταχωρούνται ως “πρόσφυγες” προκειμένου να αιτηθούν άσυλο, με τις Αρχές των χωρών όπου εντοπίζονται να μην έχουν επίσημη εξακρίβωση στοιχείων τους, και να μην τους ταυτοποιούν στα πραγματικά τους στοιχεία και τη χώρα καταγωγής τους αποφεύγοντας την απέλαση.