“Όπως ακριβώς και τη δεκαετία του 1980 και 1990, ακόμα και το 1985 που ήταν η πρώτη χρονιά λειτουργίας της Αστυνομίας”

Κείμενο γνώμης Αστυνομικού- Συνδικαλιστής, για τη διαδικασία με την οποια γίνονται οι κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία:

“Οι Τακτικές κρίσεις των αξιωματικων της Ελληνικής Αστυνομίας που πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες, βάσει των διατάξεων του π.δ. 24/97 σε συνδυασμό με το ν. 1481/84, δυστυχώς, γίνονται με τον ιδιο τρόπο, όπως ακριβώς γινόντουσαν και τη δεκαετία του 1980 και 1990, ακόμα και το 1985 που ήταν η πρώτη χρονιά λειτουργίας της Αστυνομίας μετά τη σημερινή της μορφή, αμέσως έπειτα δηλαδή από την ενοποίηση των πρώην Σωμάτων Ασφαλείας της Ελληνικής Χωροφυλακής και της Αστυνομίας Πόλεων, δηλαδή με περίεργους και μη επιστημονικά κατοχυρωμένους τρόπους και συστήματα.
Τώρα όμως, ένα έτει 2017, θα πρέπει, επιτέλους, η Πολιτεία να εφαρμόζει απαρέγκλιτα και υποχρεωτικα, αξιολογικά κριτήρια και να θεσμοθετήσει αυστηρά αδιάβλητες και ανεξάρτητες Επιτροπές Κρίσεων, οι οποίες να κρίνουν αξιπλογικα και δίκαια τους αξιωματικούς του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας και ιδιαίτερα τους υψηλόβαθμους.
Κάθε χρόνο βλέπουμε τα ίδια και γινόμαστε θεατές των κρίσεων, τις οποίες όλοι γνωρίζουμε τον μη αποδεκτό τρόπο με τον οποίο γίνονται, δηλαδή με σύστημα που δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και απορίες”

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
Ειδικός Γραμματέας ΠΟΑΣΥ
Μέλος ΕΚΑ