“Όπως ακούσαμε από “δημοσιογράφο” ότι κουράστηκε με την πολιτική των εκκενώσεων στις πυρκαγιές”

Με αφορμή την πολύωρη ταλαιπωρία οδηγων και επιβαινόντων σε οχήματα στην ΝΕΟ ΑΚ λόγω φωτιάς σε βυτιοφόρο με εύφλεκτο φορτίο, ένας από τους οδηγούς παραθέτει τη δική του άποψη

Οπως αναφέρει ο Ιωσήφ Β., «Ήμουν κι εγώ μέσα σε αυτούς που ταλαιπωρηθηκαν στην εθνική οδο. Έκανα έξι αντί για τρεις ώρες να επιστρέψω στην Αθήνα λόγω του ατυχήματος στην εθνική . 

Έτσι άκουγα κι εγώ ραδιόφωνο για να μάθω τι ακριβώς συμβαίνει και ως συνήθως γιατί αυτό πουλάει, έβγαζαν στον αέρα τους μονίμως γκρινιάρηδες να διαμαρτυρηθούν για το κράτος, την αστυνομία κτλ

 Ότι δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως για να μην μπούνε στην εθνική -not είχα ενημερωθεί δύο διόδια πριν – λες και ήξεραν ότι θα γίνει ατύχημα.  

Γιατί η αστυνομία δε τους δίνει τουλάχιστον νερό- λες και είναι ανήλικα και δεν εχουν σκεφτεί να έχουν λίγο νερό στο αυτοκίνητο και ειναι δουλειά της αστυνομίας.  

Γιατί δεν γκρεμιζαν τη διαχωριστική νησίδα για να γυρίσουν πίσω και ότι αυτά δε συμβαίνουν σε άλλες χώρες κτλ. 

Αυτά που δεν ακούσα:

Ότι παρόμοιες καθυστερήσεις συμβαίνουν πολύ συχνά και σχεδόν καθημερινά στις χώρες που επικαλουνται και νομίζουν ότι όλα κυλούν όπως οι δείκτες του ρολογιού.

Το σημαντικότερο όμως που δεν άκουσα ήταν ο λόγος για τον οποίο κόπηκε η κυκλοφορία που ήταν πολύ σοβαρός και θα έπρεπε να γνωρίζουν οι δημοσιογράφοι του σταθμού – άκουγα Σκάι.

Πριν 20 χρόνια λοιπόν στον περιφερειακό των Καμένων Βούρλων η Αστυνομία σταμάτησε ένα βυτιοφόρο που μετέφερε προπάνιο υπό πίεση. Ενα αγροτικό έπεσε επάνω του και πήρε φωτιά, ενώ ο οδηγός σκοτώθηκε.

Η πυροσβεστική προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά αλλά δεν πρόλαβε την έκρηξη. Αποτέλεσμα ήταν να εξαερωθούν οι 3 πυροσβέστες, ο οδηγός του βυτιοφόρου και τα 3 οχήματα και να καταστραφεί οτιδήποτε σε ακτίνα 700 μ. 

Απολογισμός, 5 νεκροί και 14 τραυματίες. Ενα τμήμα του φορτηγου έπεσε σε κτίριο σε απόσταση 200 μ. και το κατέστρεψε.

Τώρα, οι μονίμως και βλακωδώς αντιπολιτευόμενοι, κατηγόρησαν τις Αρχές επειδή έκλεισαν την κυκλοφορία στην Κακιά Σκάλα, και “δεν υπήρχε σχέδιο εκτροπής της κυκλοφορίας”.

Από που να εκτραπεί, δλδ; Γιατί άλλος δρόμος στην περιοχή ΔΕΝ υπάρχει. 

Ούτε άκουσα τπτ για το πόσο επικίνδυνο ήταν το όλο εγχείρημα μεταφοράς του υγροποιημενου αερίου και ότι δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες. Ίσως γιατί αυτό περιμένουν και εύχονται. 

Όπως ακούσαμε από “δημοσιογράφο” στο Mega ότι κουράστηκε με την πολιτική των εκκενώσεων στις πυρκαγιές. Παιδιά, είπαμε να ψοφήσει η κατσίκα του γγείτονα αλλά το έχετε τερματίσει.»