“Όνειρα στο Φεγγίτη”, Λαμπρινή Μηνά

Αντέστρεψε τους όρους, και από αναγώστης αποτύπωσε στο χαρτί τις δικές της ιστορίες. Μητέρα, Αστυνομικος και συγγραφέας

 

Διηγήσεις των παλαιότερων για το σπίτι με το φεγγίτη, στα Τρίκαλα.. και η ιστορία της οικογένειας με το πατέρα που έφυγε για το μέτωπο στον πόλεμο του ’40..  Πραγματικά γεγονότα με στοιχεία μυθοπλασίας και προσωπικές παρεμβάσεις δημιουργικής γραφής είναι η πλοκή της ιστορίας του βιβλίου που υπογράφει, η Λαμπρινή Μηνά,  “Ονειρο στο Φεγγίτη”* .

“1974. Κάτω από τον φεγγίτη του νέου τους σπιτιού στην Πηγάδα του Πειραιά, ο Χρήστος και η Αφροδίτη Παπαδάκη κάνουν όνειρα για τη ζωή τους. Δίπλα τους πάντα ο Αριστείδης και η Δήμητρα, που κρύβουν τα δικά τους μυστικά… Την ήρεμη οικογενειακή ζωή θα ανατρέψει η τούρκικη εισβολή στην Κύπρο. Ένα ατύχημα, απώλειες, μυστικά και ψέματα, αλυσιδωτά γεγονότα σε Ελλάδα και Κύπρο. Ένας νέος ήρωας θα γεννηθεί, ενώ μια μυστηριώδης γυναίκα θα προσπαθήσει να καθορίσει τη μοίρα των πρωταγωνιστών. Χρήστος, Αφροδίτη, Μπαχάρ, Αχμέτ…
Είκοσι χρόνια μετά, ποιος κόσμος θα επικρατήσει”;

Η Λαμπρινή Μηνά, με καταγωγή από τα Τρίκαλα, φέρει το βαθμό της Αρχιφύλακα και υπηρετεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών στο τμήμα Δακτυλοσκοπίας. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο αγοριών. Και ως συγγραφέας, υπογράφει το πρώτο της βιβλίο, “¨Ονειρο στο Φεγγίτη”.

 

_______________________

* Το μυθιστόρημα «Όνειρα στον φεγγίτη» της Λαμπρινής Μηνά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ζενίθ