Ομόνοια: Συνελήφθησαν οι δύο της ΔΙΑΣ με καταγγελία βιασμού από 19χρονη

Οι δύο Ειδικοί Φρουροί της ΔΙΑΣ κατηγορούνται για βιασμό της 19χρονης, εντός του Αστυνομικού Τμήματος Ομόνοιας

Πονοκέφαλο στην ΕΛ.ΑΣ, έχει προκαλέσει η καταγγελία για δύο στελέχη της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τα οποία κατηγορούνται για βιασμό με καταγγελία 19χρονης στο Εσωτερικών Υποθέσεων, που διεξάγει έρευνα.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 19χρονης, περπατούσε (11/10-22.30) στο κέντρο της Αθήνας, με φίλη της όταν σταμάτησαν και έπιασαν κουβέντα με τους αστυνομικούς της τετραμελούς Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε Υπηρεσία εξωτερικά του ΗΣΑΠ Θησείου και της πρότειναν να συναντηθούν αργότερα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, προκειμένου να γνωριστούν καλύτερα. Συμφώνησε και μετέβη (11/10-23.30) στο Α.Τ. Ομόνοιας, όπου συνάντησε τους Ειδικούς Φρουρος, ενώ η φίλη της αποχώρησε, και κάθισε μαζί τους στην εκτός λειτουργίας καφετέρια δίπλα στο Αστυνομικό Τμήμα και της πρότειναν να την ξεναγήσουν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Οι τρείς Ειδικοί Φρουροί, οδήγησαν τη 19χρονη σε δωμάτιο του ισογείου χώρος με χρήση αποδυτηρίων. Οι δυο Ειδικοί Φρουροί αποχώρησαν από το δωμάτιο και ο 24χρονος ένστολος της ΔΙΑΣ προέβησαν σε ερωτική συνεύρεση με την 19χρονη η οποία εκδηλώσε αιμορραγία. Στη συνέχεια στο χώρο εισήλθε ο 28χρονος Ειδικός Φρουρός ο οποίος επίσης είχε συνεύρεση με τη 19χρονη, η οποία αποχώρησε (12/10-00.15) από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας.

Όπως κατέθεσε η 19χρονη κατά τη συνεύρεση με τους δύο Ειδικούς Φρουρος, δεν απειλήθηκε, ούτε της ασκήθηκε σωματική βία από τους ενστόλους, ωστόσο ανέφερε ότι ήταν φοβισμένη και δεν συναινούσε στην ερωτική συνεύρεση μαζί τους. Η ιδια διαπίστωσε, οτι ένας εκ των κατηγορουμένων Ειδικών Φρουρών φορούσε στη στολή του καταγραφική κάμερα, η οποία εντοπίστηκε σε φοριαμό του εντός της έδρας της Υπηρεσίας του στις πρώην Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, της Μεσογείων και κατασχέθηκε.

Μετά την καταγγελία της 19χρονης στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, κλιμάκιο του Εσωτερικών Υποθέσεων μετέβη στο  Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας και διαπιστώθηκε ότι δεν διέθετε λειτουργικές κάμερες και καταγραφικό μηχάνημα καθώς ούτε στην καφετέρια, ωστόσο εντοπίσθηκε βιντεοληπτικό υλικό σε παρακείμενο ξενοδοχείο, στο οποίο έχει καταγραφεί η είσοδος και η έξοδος των εμπλεκομένων από το Α.Τ. Ομονοίας. Τα ψηφιακά πειστήρια εχουν αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Στην καταθεση του, ο σκοπός του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας ανέφερε οτι είδε τους τέσσερις Ειδικούς Φρουρος και τη 19χρονη να εισέρχονται και να εξέρχονται του Αστυνομικού Τμήματος, ενω ο Υπαρχιφύλακας και ο Υπαστυνόμος του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Α.Τ. Ομόνοιας, οι οποίοι είχαν υπηρεσία δεν αντιλήφθηκαν τα όσα καταγγέλλονται.

Για την υπόθεση έχει καταθέσει επίσης η ψυχολόγος της 19χρονης στην οποία ανέφερε τα γεγονότα και ο γυναικολόγος της, ο οποίος την εξέτασε λόγω τής αιμορραγίας που εμφάνισε καθώς και η φίλη της, στην οποία περιέγραψε τα οσα ακολούθησαν μετα την αποχώρησή της. Η 19χρονη, μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών όπου και εξετάστηκε από Ιατροδικαστή.

Οι δύο Ειδικοί Φρουροί οι οποίοι προσελήφθησαν το 2019 στην ΕΛΑΣ,ισχυρίστηκαν στην κατάθεσή τους ότι τα καταγγελλόμενα έλαβαν χώρα εκτός Υπηρεσίας και εκτός Τμήματος, εντός του οχήματος ενός εκ των εμπλεκομένων και με την συναίνεση της 19χρονης. Ωστόσο σε ντουλάπι που αφήνουν τα προσωπικά τους είδη στην έδρα της Μεσογείων οι Ειδικοί Φρουροί, έχει κατασχεθεί μικροκάμερα “Go Pro” και μεταφέρθηκε για εξέταση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων οι δύο εμπλεκόμενοι Ειδικοί Φρουροί προσήχθησαν με τη διενέργεια προανακριτικών πράξεως, ακολούθησε η συλλογή καταθέσεων και βιντεοληπτικού υλικού, καθώς επίσης η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνης στην οποία υποβλήθηκε η 19χρονη. Η έκθεση της ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης στην οποία υποβλήθηκε η καταγγέλλουσα, διαβιβάστηκε το πρωί (14/10-11.00) στο Εσωτερικών Υποθέσεων και προκύπτει η συνεύρεση με τη 19χρονη, η δικογραφία διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα, και στη συνέχει εκδόθηκαν εντάλματα σε βάρος των δύο εμπλεκόμενων Ειδικών Φρουρών τα οποία και εκτελέστηκαν .

Η έρευνα του Εσωτερικών Υποθέσεων είναι σε εξέλιξη ώστε να διαπιστωθεί αν προκύπτουν τυχόν ευθύνες καθ’ οιονδήποτε τρόπο και εμπλοκή σε όσα έλαβαν χώρα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας.

Σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε ανάρτησή του αναφέρει, «Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί κατηγορούμενοι για το βιασμό 19χρονης ημεδαπής. Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα (14/10/2022) στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Έχω δώσει εντολή στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας να διερευνήσει άμεσα την καταγγελία 19χρονης γυναίκας. Αναμένω την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Εάν επαληθευτούν οι καταγγελίες, θα εκκινήσουν άμεσα οι προβλεπόμενες πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες. Ο νόμος είναι νόμος. Και ισχύει για όλους».