Ομόνοια: Συνελήφθη Πακιστανός από τους καλύτερους πλαστογράφους ταξιδιωτικών εγγράφων

“Λευκός” και δραστήριος ο Πακιστανός, ο οποίος διαβιούσε παράνομα στην Ελλάδα, είχε ωστόσο απασχολήσει τη Europol, και τα στελέχη του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης προχώρησαν στη σύλληψή του

Ο 25χρονος Πακιστανός, δε διατηρούσε Ποινικό Μητρώο, και αν και η αίτηση ασύλου του είχε απορριφθεί, συνέχιζε να διαβιεί παράνομα στην Ελλάδα, με παράνομα κέρδη που αποκόμιζε καθώς σύμφωνα με τους Αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, έχει καταχωρηθεί στη βάση της EuroPol ως ένας από τους καλύτερους πλαστογράφους ταξιδιωτικών εγγράφων, με “πελάτες” σε Ευρώπη και Αμερική.

Με δραστηριότητα για περίπου δύο μήνες, από το εργαστήριο που λειτουργούσε στο διαμέρισμα που διέμενε στην Ομόνοια, είχε καταρτίσει εκατοντάδες πλαστά έγγραφα, ενώ είχε αποστείλει 33 δέματα,  με εταιρείες ταχυμεταφορών, προς ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Αυστρία. Μετά την αποστολή των πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, λάμβανε τα χρήματα μέσω ΗΠΑ σε άλλο όνομα, ώστε να αποφύγει την ταυτοποίηση και τη σύλληψη σε περίπτωση ελέγχου .

Η παράνομη δράση του, όπως πιστοποιήθηκε από τις αποστολές δεμάτων και τα έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοχή του, είναι περίπου έναν χρόνο και οι Αρχές εκτιμούν ότι κάθε διαβατήριο που έφτιαχνε κόστιζε στον παραλήπτη περίπου πεντακόσια ευρώ. Μάλιστα, οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο νεαρός δεν διέθετε την παράνομη πραμάτεια του στη χώρα μας αλλά μόνο στο εξωτερικό. Από την έρευνα που έγινε στο σπίτι του κατασχέθηκαν, 77 άδειες διαμονής (Ιταλίας, Βελγίου, Πορτογαλίας, Σουηδίας και Ελλάδας), πέντε διαβατήρια (Πακιστάν, Ινδίας), τρεις προξενικές θεωρήσεις ( VISA ) (Ιταλίας, Καναδά), τρεις άδειες ικανότητας οδήγησης Ελλάδας, δύο δελτία ταυτότητας Πακιστάν, πλήθος αποδείξεων μεταφοράς χρημάτων, ηλεκτρονικός υπολογιστής, πολυμηχάνημα (σαρωτής-εκτυπωτής), υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατάρτιση πλαστών εγγράφων (κοπίδια, κόλλες, πλαστικές διαφάνειες, ασημοταινίες) τρία κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των €4.050. Στην κατοχή του επίσης κατασχέθηκαν τρία διαφορετικά πλαστά έγγραφα ταυτοπροσωπίας με διαφορετικά στοιχεία τα οποία έφεραν τη φωτογραφία του, και τα χρησιμοποιούσε κατά περίπτωση για την αποστολή των δεμάτων.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης συνεργάστηκαν με στελέχη της Europol στην ανάλυση και ανταλλαγή πληροφοριών και την ανάλυση δεδομένων. Ο Πακιστανός, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε (28/11) για να απολογηθεί στον Ανακριτή.