Ομόνοια: Συνελήφθη Κούρδος ιδιοκτήτης cafe μετά από ένοπλο επεισόδιο- Πώς η ΔΙΑΣ εντόπισε δύο «μαύρα» όπλα σε απόκρυψη

Αστυνομικός εκτός Υπηρεσίας κατήγγειλε ένοπλο επεισόδιο μεταξύ ατόμων έξω από καφενείο Κούρδου, και στο σημείο μετέβη πλήρωμα της ΔΙΑΣ Αθηνών

Έξω από καφενείο επί της Λιοσίων 46, σε καβγά μεταξύ τριών ατόμων (03/01-22.00), ένας εκ των εμπλεκομένων με όπλο που κατείχε (παράνομα) πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό και τράπηκε σε φυγή προς την περιοχή της Ομόνοιας. Αυτόπτης μάρτυρας του ένοπλου επεισοδίου, αστυνομικός εκτός Υπηρεσίας ο οποίος και ενημέρωσε το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Στο σημείο μετέβησαν πληρώματα της ΔΙΑΣ Αθηνών, και εντόπισαν το 40χρονο ιδιοκτήτη cafe, Κούρδο Τουρκικής καταγωγής, ο οποίος σύμφωνα με ενημέρωση του Νantiareport.gr, ισχυρίστηκε ότι άκουσε κρότο βγήκε από την επιχείρηση, χωρίς να δει άτομα ή κάποιο επεισόδιο. Ο ίδιος, αναγνωρίστηκε από τον αστυνομικό εκτός Υπηρεσίας- αυτόπτη μάρτυρα ως το άτομο με το οποίο ο δράστης των πυροβολισμών είχε φραστικό επεισόδιο και προσήχθη από τη ΔΙΑΣ Αθηνών.

Σε έρευνα στο χώρο της επιχείρησης οι ΔΙΑΣ, εντόπισαν και κατασχέθηκαν, με  απόκρυψη σε καναπέ πιστόλι 9mm με σφαίρα στη θαλάμη και γεμιστήρα με 15 σφαίρες, ενώ στο χώρο της κουζίνας μέσα σε πετσέτα είχαν αποκρύψει πιστόλι διαμετρήματος 6,35mm με τρεις σφαίρες σε γεμιστήρα και μαχαίρι «πεταλούδα».

Οι Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ προχώρησαν στη σύλληψη του 40χρονου Κούρδου Τουρκικής καταγωγής ενώ κατά την παραμονή των αστυνομικών στο σημείο, σε αυτοψία στο χώρο, παρουσιάστηκε 50χρονη Ρωσίδα η οποία ενημερώθηκε για το ένοπλο επεισόδιο, η ίδια δήλωσε ιδιοκτήτρια της επιχείρησης, και επίσης συνελήφθη.

Προανάκριση για το ένοπλο επεισόδιο και τις σχέσεις των εμπλεκόμενων ατόμων, διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών