Ομόνοια: Σε τυχαίο έλεγχο της Α.Δ συνέλαβαν το δράστη αιματηρής επίθεση με μαχαίρι στο ΚΥΤ Ελαιώνα (ΦΩΤΟ)

Οι Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, προχώρησαν σε σύλληψη του δράστη αιματηρής επίθεση σε βάρος Αφγανού στο κέντρο προσφύγων του Ελαιώνα.

Στο κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών στον Ελαιώνα, το βράδυ του Σαββάτου (07/03) Σύριοι και Αφγανοί συνεπλάκησαν με μαχαίρια και αυτοσχέδιους σουγιάδες. Νεαρός Αφγανός δέχτηκε πλήγματα από μαχαίρι, και μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας όπου και νοσηλεύεται, ενώ ο Σύρος δράστης της αιματηρής επίθεσης, αποχώρησε από τον καταυλισμό με αναζητήσεις σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του.

Πλήρωμα της Άμεσης Δράσης σε περιπολία στο κέντρο της Αθήνας(08/03) στη συμβολή των οδών Σωκράτους και Βεραντζέρου στην Ομόνοια, προχώρησε σε έλεγχο ομάδας αλλοδαπών . Στην κατοχή του ενός αλλοδαπού κατέσχεσαν κουζινομάχαιρο, μήκους 25 εκατοστών, ενώ φορούσε και μπλούζα με εμφανή αιματηρά εντυπώματα. Στις ερωτήσεις των Αστυνομικών έδειξε να μην ανταποκρίνεται, με έναν από τους ομοεθνείς του να τους αποκαλύπτει ότι το προηγούμενο βράδυ σε συμπλοκή στον Κέντρο Κράτησης του Ελαιώνα, είχε τραυματίσει σε συμπλοκή τον Αφγανό.

Στο τμήμα Ασφαλείας Κολωνού ταυτοποιήθηκαν τα στοιχέια του Σύρου, ο οποίος φέρεται να παραδέχτηκε ότι μαχαίρωσε τον Αφγανό, καθώς  «οι Αφγανοί έχουν πάρει τον έλεγχο και η κατάσταση ήταν ενοχλητική» όπως ισχυρίστηκε. Για το περιστατικό ενεργείται προανάκριση προκειμένου να εξακριβωθεί αν πρόκειται για το δράστη της αιματηρής επίθεσης. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία και παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα.