Ομογενής επιχειρηματίας, καταγγέλλει αστυνομικό της Προεδρίας για εξαπάτηση, υπεξαίρεση μεγάλου χρηματικού ποσού κι ενός ROLEX

Η καταγγελία ομογενούς επιχειρηματία  για υπεξαίρεση μεγάλου χρηματικού ποσού και ενός ROLEX σε βάρος αστυνομικού της Προεδρίας, προκάλεσε προκαταρκτική εξέταση με τον ίδιο να αρνείται τις κατηγορίες

Σύμφωνα με την καταγγελία του ομογενούς επιχειρηματία και ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρείας, όπως δημοσιοποίσε την υπόθεση ο  συνήγορος του επιχειρηματία, Δημήτρης Ιωαννίδης στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1, «ο σοφέρ του είπε ότι έχει «σχέσεις» με έναν «Εισαγγελέα» και ότι αν ήθελε μπορούσε να τους γνωρίσει, όπως και έγινε. Είχαν κάποιες τυπικές επαφές και κάποια στιγμή, ο επιχειρηματίας ενημέρωσε τον δήθεν «Εισαγγελέα», ότι ένας φίλος του που διαμένει στο εξωτερικό, ήθελε να πολιτογραφηθεί ως Έλληνας» . Ωστόσο προκέκυψε ότι ο «Εισαγγελέας», είναι αστυνομικός και υπηρετεί στην Προεδρία, με τον ίδιο να αρνείται τις σε βάρος του κατηγορίες.

Στην αγωγή του ο ομογενής επιχειρηματίας, αναφέρεται σε υπεξαίρεση μεγάλου χρηματικού ποσού ύψους €545.000, τα οποία σύμφωνα με τον δικηγόρο του Δημήτρη Ιωαννίδη, , ο «Εισαγγελέας» τα πήρε από τον επιχειρηματία, σε «δόσεις». Για να εξασφαλίσει την ελληνική υπηκοότητα στον ομογενή φίλο του μηνυτή, και να προσπεράσει την χρονοβόρα διαδικασία, όπως φέρεται να του ανέφερε ο «Εισαγγελέας», φέρεται το 2019, να απέσπασε €250.000 . Για να ξεπεράσει «κάποια τυπικά θέματα που προέκυψαν», χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, φέρεται σε δεύτερο χρόνο να απέσπασε επιπλέον €50.000. Τον προηγούμενο Ιούνιο (2020) φέρεται να έλαβε €195.000, για να βοηθήσει τον επιχειρηματία σε φορολογικό έλεγχο που διατάχθηκε σε εταιρία του, μιλώντας για «προσωπική γνωριμία και φιλία με τον Χρήστο Σταϊκούρα». Ενώ κατά τη διενέργεια του φορολογικού ελέγχου για να ξεπεράσει «κάποια τυπικά θέματα που προέκυψαν», χωρίς να τα διευκρινίζει, φέρεται να απέσπασε  επιπλέον €50.000 .

Σύμφωνα με το δικηγόρο Δημήτρη Ιωαννίδη, ο «Εισαγγελέα» , για τον οποίο προέκυψε ότι ήταν αστυνομικός και υπηρετεί στην Προεδρία, φέρεται να ζήτησε από τον ομογενή επιχειρηματία, την αγορά ως δώρο προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελαροπούλου, ενός ROLEX, με πράσινο καντράν, το οποίο δεν το έβρισκε στην Ελλάδα, όπως και πραγματοπιήθηκε η αγορά, όπως αναφέρει ο μηνυτή . Ο συνήγορος του ομογενούς επιχειρηματία, υποστηρίζει ότι έχει ηχογραφηθεί και βιντεοσκοπηθεί συζήτηση μεταξύ των δύο αντιδίκων , με τον «Εισαγγελέας» να δηλώνει την ιδιότητά του ως Αστυνομικός ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο, φέρεται να έχει ισχυριστέι ότι «είναι μπροστινός» και πως τον έχουν βάλει άλλοι.

Η εκπομπή επικοινώνησε με τον κατηγορούμενο  αστυνομικό, ο οποίος υποστηρίζει ότι διενεργείται Υπηρεσιακά προκαταρκτική εξέταση, ενώ δήλωσε «Δεν έχω πάρει αυτά τα χρήματα και έχω αποδείξεις. Άλλωστε, ο τρόπος ζωής μου δείχνει πως δεν έχω αυτά τα χρήματα. Δεν αντιστοιχεί στον τρόπο ζωής μου. Θα το δείξει η Δικαιοσύνη. Δεν είμαι ηθικός αυτουργός των πράξεων».

Πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας διευκρινίζουν ότι, «ο εν λόγω αστυνομικός αποσπάστηκε στην Προεδρία της Δημοκρατίας στις 20/4/2020 και στις 17/7/2020 απομακρύνθηκε από την Προεδρία, ενώ τα καταγγελλόμενα έλαβαν χώρα το 2019».