Ομόφωνα ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Πακιστανού

Ενοχοι για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα τον Ιανουάριο του 2013 κηρύχθηκαν από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας οι δύο κατηγορούμενοι.

Το Δικαστήριο απέρριψε όλους  τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς, για μετατροπή της κατηγορίας για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε θανατηφόρα ή επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Η σύνθεση της Εδρας και οι ένορκοι έκριναν ότι το κίνητρο της πράξης ήταν ρατσιστικό

Οι δύο κατηγορούμενοι, Διονύσης Λιακόπουλος και Χρήστος Στεργιόπουλος σκότωσαν με άμεσο δόλο τον Πακιστανό, σύμφωνα με το σκεπτικό του Δικαστηρίου, καθώς κρίθηκαν με την αναγνώριση ύπαρξης ρατσιστικού κινήτρου (79 ΠΚ) «η επιλογή του δράστη έγινε λόγω των φυλετικών χαρακτηριστικών και της καταγωγής του και για αυτό επιτέθηκαν σε βάρος του”.

Η υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων ζήτησε να τους αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου, της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και της ειλικρινούς μεταμέλειας, αναφέροντας για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν ως «παραφωνία στη μέχρι τότε ζωή τους».
Η υπεράσπιση, μετά την ανακοίνωση της απόφασης επί της ενοχής, υπέβαλε αίτημα να διακοπεί η διαδικασία σε αλλη δικάσιμο για την επιμέτρηση των ποινών, καθώς  υυποστήριξαν οι συνήγοροι, αναμένεται να ψηφιστεί το Νομοσχέδιο για το νέο Ποινικό Κώδικα, και ζήτησαν οι κατηγορούμενοι να εχουν ποινικη μεταχείριση με τα νέα δεδομένα.

Απορριπτική ήταν η πρόταση του Εισαγγελέα ως προς το σύνολο των αιτημάτων.