«Ομάδα επίθεσης Σαχζάτ Λουκμάν»: Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με γκαζάκια στο Ασφαλιστικό Γραφείο στο “Αίθριο”

Ανάληψη ευθύνης από την πρωτοεμφανιζόμενη «Ομάδα επίθεσης Σαχζάτ Λουκμάν» για την εμπρηστική επίθεση σε Ασφαλιστικό Γραφείο, το οποίο στεγάζεται στο εμπορικό κέντρο ΑΙΘΡΙΟ στο Μαρούσι.

Με μια οικονομικοκοινωνικοπολιτική ανάλυση, οι συντάκτες της προκήρυξης ανάληψης ευθύνης, και με ιστορική αναδρομή στην πρόσφατη Ελληνική ιστορία, παραθέτουν το αιτιολογικό υπόβαθρο της εμπρηστικής επιθέσεις (20/05- 22.00) σε Ασφαλιστικό Γραφείο, στο εμπορικό κέντρο ΑΙΘΡΙΟ, στο Μαρούσι, με τραυματία τον πατέρα του Ασφαλιστή.
Η προκήρυξη, αναρτήθηκε (35/05-20.52) σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ελεύθερων ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, στο οποίο οι συντάκτες του κειμένου, περιγράφουν τον τρόπο δράσης και το χρονικό της επίθεσης «Την Τετάρτη 20/05 και ώρα 22:00 εισχωρήσαμε απαρατήρητοι στο εμπορικό κέντρο, ανεβήκαμε στον πρώτο όροφο, όπου στεγάζονται τα γραφεία της ασφαλιστικής και τοποθετήσαμε εμπρηστικό μηχανισμό μεγάλης ισχύος με χρονοκαθυστέρηση, που αποτελούνταν απο 10 λίτρα εύφλεκτου υλικού και 4 φιάλες βουτανίου των 500ml, πυροδοτήσαμε κι αποχωρήσαμε βάση του σχεδιασμού μας. Στην έκρηξη που ακολούθησε στο κλειστό γραφείο έγινε προσπάθεια απομάκρυνσης και κατάσβεσης του μηχανισμού απο τον πατέρα Ιωάννη Λύρη, παλιό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, σύμβουλο του Ν. Μιχαλολιάκου και υποψήφιου βουλευτή στη Β’ Αθηνών στις εκλογές του 2012. Ο ίδιος στην προσπάθεια αυτή τραυματίστηκε απο την ισχυρή έκρηξη κι απο τα θραύσματα των τζαμιών που προξένησε το ωστικό κύμα.
Σκοπός της ομάδας ήταν οι, όσο το δυνατόν, μεγάλες υλικές ζημιές των γραφείων. Γι’ αυτό άλλωστε επιλέχθει ώρα και ημέρα που δεν υπάρχει λειτουργία γραφείων και καταστημάτων σε κανέναν απο τους 3 ορόφους του εμπορικού κέντρου και η μόνη περίπτωση τραυματισμού κάποιου θα ήταν αυτή του υπεύθυνου ασφαλείας του κτιρίου, ο οποίος πραγματοποιεί ανα τακτά χρονικά διαστήματα έλεγχο του εσωτερικού του εμπορικού κέντρου. Ακριβώς επειδή δεν ήταν ο σκοπός μας ο τραυματισμός του οποιουδήποτε, είχαμε τη δυνατότητα να γνωρίζουμε τις ακριβείς κινήσεις αυτού ή όποιου άλλου ανέβαινε εκείνη την ώρα στον όροφο και υπήρχε η επιλογή της αναβολής ή της ακύρωσης της ενέργειας».
Σε άλλο σημείο της προκήρυξης, γίνεται αναφορά στα γεγονότα του 2008 και όσα ακολούθησαν σε οικονομικοπολιτικό επίπεδο επεισόδια και ενέργειες σσ βάρος αλλοδαπών, και στο θανάσιμο τραυματισμό του Παύλου Φύσσα. Σε ένα κρεσέντο παραλογισμού, οι συντάκτες του κειμένου, επιχειρούν να “επιχειρηματολογήσουν” στην κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, των νόμων και σχετικών διατάξεων, των στρατιωτικών μονάδων ενώ παράλληλα κατηγορούν την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της.
Οι υπογράφοντες την προκήρυξη, αναφέρονται με ρητορική μίσους και προτροπής σε αντίστοιχες ενέργειες, με αναφορές σε πολιτικούς χειρισμούς και στην εκλογή της Χρυσής Αυγής, στη Βουλή, και στη δίκη, που βρίσκεται σε εξέλιξη, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, του Κορυδαλλού.
«Τελικά η δίκη-παρωδία ξεκινά πάντα στα πλαίσια της αστικής νομιμότητας και υπό την ευθύνη της διεξαγωγής της από τους αριστερούς κλόουν-διαχειριστές της εξουσίας. Αυτοί, επειδή ξέρουν πολύ καλά πως οι κρατικές λειτουργίες έχουν συνέχεια και γι’ αυτό άλλωστε τις υπηρετούν πιστά, προκρίνουν (ψευδώς) τη “δίκαιη αντιμετώπιση και τιμωρία” τους»

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport