Ολοκληρώθηκε σειρά εκπαιδεύσεων του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ σε θέματα ολοκληρωμένης διαχείρισης εξωτερικών συνόρων

Ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, για την ολοκλήρωση των εκπαιδεύσεων του ένστολου προσωπικού σε θέματα διαχείρισης εξωτερικών συνόρων

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, «Ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες, Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020, σειρά εκπαιδεύσεων προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα «ολοκληρωμένης διαχείρισης εξωτερικών συνόρων». Πραγματοποιήθηκαν συνολικά επτά (7) εκπαιδεύσεις, από την 23η Νοεμβρίου 2020, με τη μέθοδο της σύγχρονης εξ’ αποστάσεως διδασκαλίας και τη συμμετοχή (245) αστυνομικών, σε Αττική και Βέροια.
Κατά τη διάρκεια των εκπαιδεύσεων, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, μεταξύ άλλων, για θέματα διαχείρισης εξωτερικών συνόρων, εκτίμησης κινδύνου, στρατηγικής ανάλυσης, λήψης συνεντεύξεων και ταυτοποίησης υπηκοότητας μη νόμιμων αλλοδαπών, καθώς και για τα ανθρώπινα – θεμελιώδη δικαιώματα κατά τη συνοριακή φύλαξη.
Για την επίτευξη του εκπαιδευτικού στόχου, καταρτίστηκαν εκπαιδευτικά προγράμματα, στα οποία συνέβαλαν καθοριστικά καταρτισμένοι διδάσκοντες καθηγητές, ενώ το πρόγραμμα συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας για τον Τομέα Σύνορα και Θεωρήσεις».