“Οι Ζητάδες έζησαν μεγάλες εποχές δόξας, αλλά και εποχές δύσκολες”

Με αφορμή τη συμπλήρωση σαράντα πέντε ετών απο την ίδρυση της ιστορική ομάδας (Ζ) της Άμεσης Δράσης, μέλος της σε αναδρομή υπενθυμίζει στους παλαιούς και ενημερώνει τους νεότερους

Παραθέτει το μέλος της ομάδας “Ζ”, «”Μια φορά Ζητάς για πάντα Ζητάς” Σαράντα πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα απο την ίδρυση της ομάδας (Ζ) της άμεσης δράσης. Αυτή η ιστορική ομάδα δημιουργήθηκε στις 17-2-1979 με διοικητή τότε της άμεσης δράσης τον Α/Δ Σηφάκη Εμμανουήλ. Επικεφαλής της ομάδας τοποθετήθηκε ο αστυνόμος Β Σταθάτος Παναγιώτης. Πρώτος παραγωγικός αρχιφύλακας ήταν ο Κλέων Μώρος. 

Το σήμα της ομάδας ήταν ιδέα του αρχιφύλακα τότε Κων/νου Καβαλινάκη ο οποίος αργότερα έγινε διοικητής της ομάδας.

 Μέσα σε λίγο καιρό οι πολίτες αναγνώρισαν το έργο και την προσφορά των δικυκλιστών αμεσοδρασιτών. Μέσα στα χρόνια που πέρασαν η ομάδα Ζ άφησε και συνεχίζει να αφήνει την σφραγίδα της στη συνείδηση της κοινωνίας.

Το ρητό που κυκλοφορεί πολλά χρόνια τώρα είναι, “Μια φορά Ζητάς, για πάντα Ζητάς” Οι ζητάδες έζησαν μεγάλες εποχές δόξας, αλλά και εποχές δύσκολες.

 Αισιοδοξία χρειάζεται και είναι σίγουρο ότι η ένδοξη ομάδα θα σταθεί πάλι με περισσότερες δυνάμεις δίπλα στον πολίτη. Ήδη η αρχή έχει γίνει. Χρόνια πολλά στην ομάδα (Ζ).- Ζ212 Παρόν»