“Οι τρεις δομές και περίπου το 60% του προγράμματος ESTIA λειτουργούν στο 6ο Δ.Δ Αθηνών”

Τη λειτουργία νέας δομής φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων λαθρομεταναστών που λειτουργεί η Εκκλησία της Ελλάδος με το Δήμο Αθηναίων στο 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα, καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής

Η νέα δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων λαθρομεταναστών στο 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα της Αθήνας λειτουργεί με τη στήριξη της ΑΜΚΕ της “ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ”, της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η δομή – όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής- στεγάζεται σε οίκημα της οδού Θήρας 22, ακριβώς απέναντι από το ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα, με το κτήριο περιμετρικά να έχει εγκατεστημένο σύστημα ασφαλείας με κάμερες.

Τρεις δομές και περίπου το 60% του προγράμματος ESTIA λειτουργούν στο 6ο Δ.Δ Αθηνών

Όπως αναφέρεται στη “Συμφωνία Επιδότησης”, η ΑΜΚΕ “ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ” της Εκκλησίας της Ελλάδος, για τέσσερις δομές- τη νέα δομή στην οδό Θήρας, και δύο ακόμα στην οδό Καμπάνη και στην οδό Δεριγνύ, στο 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα της Αθήνας, μια στο Ωραιόκαστρο και μια στον Ασπρόπυργο, έλαβε πόσο χρηματοδότησης, €5.554.944.

Για τη λειτουργία της νέας δομής αναφέρεται σε ανακοίνωση,  «Τη νεα Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων της ΑΜΚΕ “ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ” της Εκκλησίας της Ελλάδας, στην Κυψέλη, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης».. 

Σε δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ανέφερε, «Ο δήμαρχος μας, όπως και άλλοι δήμαρχοι και άλλοι παράγοντες, έχει αυτή την καλή διάθεση και κάνουμε από κοινού αυτό το έργο, το θεόπνευστο θα έλεγα. Γι’ αυτό και είναι πολύ επιτυχημένο το νόημα της ονομασίας που δώσαμε σ’ αυτή την προσπάθεια. Το είπαμε “Συνύπαρξη”, ζούμε όλοι μαζί. Σήμερα, αυτό θέλουμε. Να χαιρετίσουμε, την αγάπη μας για τον άνθρωπο. Αυτό λένε τα Χριστούγεννα, αυτό έχουμε σκοπό, κι αυτό προσπαθούμε. Εύχομαι για μια κοινωνία πιο όμορφη, πιο κατανοητή, μια κοινωνία αγάπης»

Ενώ ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, δήλωσε, «Δεν είναι απλώς υποχρέωση, αλλά ηθικό μας καθήκον να συνδράμουμε τις προσπάθειες της Εκκλησίας της Ελλάδος, που θέτει υπό τη σκέπη της τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Η πρότυπη δομή στην οδό Θήρας, είναι ένα σπίτι, μια πράξη αγάπης, που δημιουργήθηκε με φροντίδα και νοιάξιμο. Το μήνυμα κατά του μίσους, του ρατσισμού και των διακρίσεων δε θα μπορούσε να είναι πιο δυνατό. Μπορείτε να είστε βέβαιος ότι ο Δήμος Αθηναίων θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε μέσο αυτή την προσπάθεια, αλλά και όλες τις επόμενες»

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, «οι τρεις δομές και το 60% του προγράμματος ESTIA, λειτουργούν στο 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα της Αθήνας στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, εντείνουν την υποβάθμιση της περιοχή τους με την υποστήριξη της Πολιτείας και της Εκκλησίας».