Οι ήρωες της Πυροσβεστικής και της Πολεμικής Αεροπορίας (VIDEO)

Το Πυροσβεστικό Σώμα βρίσκεται πάντα δίπλα στον πολίτη, δίπλα σε κάθε του δύσκολη και κρίσιμη στιγμή. Βρίσκεται εκεί μαζί με τους ήρωες πιλότους της
Πολεμικής μας Αεροπορίας που παρά τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν και την κρίση που χτυπά και εκείνους όπως όλους μας, δεν το βάζουν κάτω, επιδεικνύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον επαγγελματισμό τους και το ενδιαφέρον τους για τον συνάνθρωπο και ρίχνονται στην άνιση μάχη με τις φλόγες παρά τους κινδύνους για την ίδια του την ζωή…

image

Κοιτάξτε δίπλα σας όταν περνάει ένα πυροσβεστικό όχημα και ψηλά όταν περνάει ένα canadair και θυμηθείτε πόσοι γενναίοι άντρες πλήρωσαν με την ίδια την ζωή την προσπάθεια να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους και να σώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Θυμηθείτε πόσοι πιλότοι δεν γύρισαν πίσω στο δικό τους σπίτι, πόσοι πυροσβέστες έχουν χάσει τη ζωή τους σε πύρινα μέτωπα σε δάση αλλά και σε αστικές πυρκαγιές, μέσα σε σπίτια και επιχειρήσεις που κλήθηκαν να απεγκλωβίσουν εγκαίρως ανθρώπους που κινδύνευαν.

Θυμηθείτε τους άντρες της ΕΜΑΚ που στις δυστυχίες και τις καταστροφές που σεισμοί προκάλεσαν έσκαβαν ακόμα και γυμνά χέρια στα τσιμέντα για να βγάλουν εγκαίρως ανθρώπους που κινδύνευαν από τα χαλάσματα.

Είναι οι άντρες και οι γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολεμικής Αεροπορίας που σαν άγγελοι επί γης μας προσέχουν και αξίζουν μόνο τον σεβασμό μας και το πιο θερμή μας κουβέντα.

Ένα ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μας για όσα αυτοί καθημερινά προσφέρουν…


*Θοδωρής Παναγιωτίδης/ thepressroom.gr