“Οι δράστες, αναγνωρίστηκαν από τα θύματά τους- Τα πληρώματα της Α.Δ και τα περιπολικά των Τμημάτων, σε απόλυτη συνεργασία”

Ήταν μόνο μερικά από τα συμβάντα που ανταποκρίθηκαν πληρώματα της Άμεσης Δράσης κατά τη διάρκεια της νυχτερινής βάρδιάς τους

Το περιπολικό της Άμεσης Δράσης, εντοπίζει (06/04-01.30) στην περιοχή του Γέρακα, αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή. Ενημερώνουν το Κέντρο και του έκαναν σήμα να σταματήσει για έλεγχο, με τον οδηγό να αναπτύσσει ταχύτητα και ακολουθεί καταδίωξη. Το όχημα εγκλωβίστηκε και έπειτα από πεζή καταδίωξη συνελήφθη ένας εκ των επιβαινόντων και προσήχθη στο οικείο Τ.Α.. Μέσα στο όχημα, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή από το Μαρκόπουλο, κατασχέθηκαν διαρρηκτά εργαλεία.

Ώρα 01.50. Περιοχή Αμπελόκηποι. Το περιπολικό της Άμεσης Δράσης και το όχημα του ΑΤ Αμπελοκήπων με σήμα Κέντρου (06/04-01.50) μεταβαίνουν για έλεγχο σε καταγγελία για κίνηση δύο ατόμων επί της οδού Βαθέως ως ύποπτα και περιεργάζονται οχήματα. Σε κοντινή απόσταση εντοπίζουν τους δράστες, οι οποίοι συνελήφθησαν παρά την απόπειρά τους να διαφύγουν πεζοί. Όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο των Αστυνομικών, είχαν διαρρήξει τρία SMART και είχαν στην κατοχή τους τα κλοπιμαία.

Λίγο αργότερα επί της οδού Λιοσίων το  περιπολικών της Άμεσης Δράσης εντόπισε και συνέλαβε δύο δράστες ένοπλης ληστείας στα Everest, επί της Λόυδ Τζώρτζ στο Ν.Κόσμο, οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο και προσπάθησαν να αποκρύψουν το πιστόλι “ECOL” 9mm που κατείχαν. Τα χρήματα και τα αντικείμενα που είχαν αφαιρέσει κατασχέθηκαν στην κατοχή τους. Οι συνελήφθησαν οδηγήθηκαν στο Τ.Α. Ακροπόλεως.

“Χωρίς να λογαριάσουν ότι τα περιπολικά της Άμεσης Δράσης κινούνται και στη βροχή, οι εγκληματίες βγήκαν παγανιά χθες (05/04) το βράδυ στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Συγκεκριμένα η Γ’ αλλαγή των περιπολικών της Άμεσης Δράσης  (Α 1-1,  Α 1-2,  Α 3-3 , Α 5-4 Γ’ ) με την συνεργασία περιπολικών Τμημάτων, έδωσαν δείγμα γραφής σημειώνοντας απανωτές επιτυχίες. Όλοι οι παραπάνω δράστες, αναγνωρίστηκαν από τα θύματά τους. Εδώ βλέπουμε για ακόμα μία φορά τη σημασία που έχει για την αστυνόμευση η περιπολία με αυτοκίνητα. Η βροχή δεν σταματάει την Άμεση Δράση περιπολικών, όπως επίσης κανένα άλλο καιρικό φαινόμενο. ΕΥΓΕ για ακόμη μία φορά στην Άμεση Δράση. Κατά τα άλλα η δουλειά μας δεν είναι επικίνδυνη”, αναφέρει σε σχόλιό του ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΣΥΑ, Χρήστος Μπαλάσκας.