“Όχι, φίλε μου, ο αστυνομικός δεν είναι δημόσιος υπάλληλος!”

Κείμενο θέσης Αστυνομικού με αφορμή τις επιθέσεις σε βάρος συναδέλφων του στα επεισόδια της Αθήνας

“Όχι, φίλε μου, ο αστυνομικός δεν είναι δημόσιος υπάλληλος!

– Ο αστυνομικός φεύγει κάθε μέρα για την δουλειά του και χαιρετά την οικογένειά του και τους δικούς του ανθρώπους σαν να είναι η τελευταία φορά που τους βλέπει.

– Ο αστυνομικός είναι ένας ρομαντικός τύπος που με μοναδικό του όπλο το φιλότιμο προσπαθεί με το τίποτα να προστατεύσει ζωές και περιουσίες.

– Ο αστυνομικός είναι κάποιος που πληρώνει από το υστέρημά του και τον πενιχρό μισθό του τον εξοπλισμό του και ότι άλλο χρειάζεται για να ασκήσει τα καθήκοντά του.

– Ο αστυνομικός είναι ένας άνθρωπος που εργάζεται χωρίς ωράριο, χωρίς ρεπό, 24 ώρες την ημέρα, 365 μέρες τον χρόνο, χωρίς να ξέρει τι θα πει γιορτή ή αργία, χωρίς ποτέ να αμοίβεται γι’ αυτά

– Ο αστυνομικός είναι ο μοναδικός που αν τραυματιστεί εν ώρα υπηρεσίας, για όσο καιρό αναρρώνει θα παίρνει 300 € λιγότερα στον μισθό του.

– Ο αστυνομικός καθημερινά προσπαθεί να αναπληρώσει τις αναπηρίες ενός ολόκληρου κράτους και υποκαθιστά τον δικηγόρο, τον ψυχίατρο, τον οικογενειακό σύμβουλο, τον δικαστή, τον γιατρό, τον δάσκαλο, τον αστίατρο, τον πολεοδόμο και δεκάδες άλλους ρόλους.

– Ο αστυνομικός δεν δικαιούται να έχει προσωπικό χρόνο και οικογενειακό προγραμματισμό.

– Ο αστυνομικός εκτελεί υπηρεσία με οχήματα ενός εκατομμυρίου χιλιομέτρων τα οποία από μόνα τους αποτελούν κίνδυνο για την ζωή και την σωματική του ακεραιότητα.

– Ο αστυνομικός έχει δει μπροστά στα μάτια του να χάνονται συνάδελφοί του, να τραυματίζονται, να καίγονται ζωντανοί.

– Ο αστυνομικός καλείται να ενεργεί εδώ και δεκαετίες σε ένα κράτος που δεν του παρέχει ούτε τα αυτονόητα και έχει μόνο απαιτήσεις από αυτόν.

– Ο αστυνομικός υπηρετεί σε ένα Σώμα που έχει εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες.

– Ο αστυνομικός υπηρετεί έναν λαό ο οποίος λατρεύει την νομιμότητα αρκεί να μην αφορά τον ίδιο.

ΥΓ Εννοείται πως υπάρχουν εξαιρέσεις και εδώ και ένα ποσοστό από κακή σύμπτωση φορούν την ίδια στολή με τους μικρούς ήρωες της καθημερινότητας.”