ΟΑΚΑ: “Επιστράτευση” για ΕΛΑΣ ενόψει της μετακίνησης οπαδών ΠΑΟΚ και ΑΕΚ γαι τον τελικό Κυπέλλου

Σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα έχει τεθεί η ΕΛ.ΑΣ ενόψει του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ
Τα επεισόδια (11/05) από οργανωμένους του ΠΑΟΚ στην πλ.Καραϊσκάκη και Συνδεσμίτες της ΑΕΚ στο κέντρο της Αθήνας, σε συνδυασμό με την κάθοδο καταγεγραμμένων 300 λεωφορείων από Θεσσαλονίκη, και οπαδούς με ιδιωτικά οχήματα, όσοι επιχειρήσουν- πάρα την απαγόρευση -να εισέλθουν στο ΟΑΚΑ χωρίς εισιτήρια, και οι… 4000 αδιάθετες προσκλήσεις της ΕΠΟ, εντείνουν το κλίμα ανησυχίας ενόψει του τελικού Κυπέλου Ελλάδας (12/05) στο ΟΑΚΑ.

Στο χώρο του ΟΑΚΑ θα πραγματοποιείται πολλαπλός έλεγχος εισιτηρίων και ταυτοπροσωπείας σε όλους τους κατόχους εισιτηρίων στο ΟΑΚΑ ενώ με έντονη παρουσία διμοιρίες εχει προβλεφθεί να βρίσκονται εντός του αγωνιστικού χώρου, στις κερκίδες και περιμετρικά της αθλητικής εγκατάστασης.

Στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ σύμφωνα με πληροφορίες απο Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr περίπου… 5.000 Αστυνομικοί εζει προβλεφθεί να συμμετάσχουν στα Μετρα Ταξης τα οπια πρόκειται να εφαρμοστούν 7.30 ωρες πριν τη διαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα.

Σε 12άωρη υπηρεσία εχουν ενημερωθεί οτι θα εργαστούν οι 22 διμοιρίες της ΔΑΕΑ από Αθήνα ενώ θα συνδράμουν και οι 8 διμοιρίες από Θεσσαλονίκη, που θα συνοδεύσουν τις οργανωμένες μετακινήσεις οπαδών του ΠΑΟΚ.

Το ενδεχόμενο διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας, κεκλεισμένων των θυρών παραμένει υπό εξέταση, χωρίς να δείχνει πιθανά προβλέψιμο.

Στο Σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην οδό Μενάνδρου στην Ομόνοια, η παρουσία  “θερμόαιμων” οπαδών (11/05) και τα επεισόδια που προκάλεσαν έχει υπό επιτήρηση τα γραφεία των οπαδών της ομάδας.  Ενω τοσο στο “Δωματιάκι”  της ΑΕΚ, στην οδό Τζαβέλα στα Εξάρχεια, οσο και στον κεντρικό Σύνδεσμο της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια έχουν εξωτερική παρουσία Αστυνομικών δυνάμεων.

Για την ΕΛ.ΑΣ το επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει την αποφυγή της  οποιαδήποτε “συνάντησης” των οπαδών και των δύο ομάδων .

Για την ΕΛ.ΑΣ προβληματισμό προκαλεί και η εξαγγελία οπαδών της ΑΕΚ για «κατάληψη» της Ομονοιας ανήμερα του αγώνα Κυπέλλου (12/05), με τους οργανωμένους του ΠΑΟΚ να εκφράζουν πρόθεση  ..να βρεθούν στο ίδιο σημείο.

Σχετική απόφαση απαγόρευσης συγκεντρώσεων πριν τη διεξαγωγή του αγώνα Κυπέλλου, απορρίφθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας

Εντωμεταξύ η ομάδα της ΑΕΚ έχει διαθέσει 17.000 εισιτήρια, ωστόσο εκτιμάται οτι ένας μεγάλος αριθμός φιλάθλων, χωρίς εισιτήρια, θα επιχειρήσει να εισέλθει στο ΟΑΚΑ, και πρόκειται να βρεθουν αντιμέτωποι με τις Αστυνομικές Δυνάμεις.

Την ευθύνη των Μέτρων Τάξεις έχει η Διεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.