“Ο υπουργός στέλνει μήνυμα ανοχής”- Θέση ΠΟΑΣΥ

Τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα βίαιων επιθέσεων με αφορμή την αξίωση αντιεξουσιαστών να μεταχθει πισω στις φυλακές Κορυδαλλού ο κατηγορούμενος για τρομοκρατία “σύντροφος” προκάλεσαν την αντίδραση του αναπληρωτή Υπουργού και το σχόλιο της ΠΟΑΣΥ
Αιχμές  για τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη άφησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), Γρηγόρης Γερακαράκος με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα βίαιων επιθέσεων των τελευταίων ημερών και την επικριτική σε βάρος της ΕΛ.ΑΣ τοποθέτηση του Νίκου Τοσκα.
«Είναι άδικο να τα ρίχνουμε στους αστυνομικούς και ο υπουργός το έκανε πράξη. Ο κ. Τόσκας στέλνει το μήνυμα της ανοχής. Ξέρει το ρόλο του. Όμως, πρέπει να αναλογίζεται τι έχει δείξει το προηγούμενο διάστημα», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, με αφορμή την επίσκεψη Τόσκα στη ΓΑΔΑ (01/03) και την κριτική που άσκησε στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ για μειωμένα αντανακλαστικά στις επιθέσεις με χειροβομβίδα στο ΑΤ Καισαριανής και στις καταστροφές καταστημάτων στην Ερμού.

Στη ραδιοφωνική παρέμβαση του, στο “Πρώτο Θέμα”, ο Γρηγόρης Γερακαράκος, επεσήμανε, «Δεν πάει το κράτος ως πολιτικός ενάγων στη δίκη -δηλαδή κάποιος από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους να υπερασπιστεί τη δημόσια περιουσία που έχει καταστρέψει ο κατηγορούμενος- με αποτέλεσμα να μην καταδικάζονται. Δεν είναι η πρώτη φορά που καταστρέφουν. Όλες οι κυβερνήσεις έχουν δείξει ανοχή. Με αυτό τον τρόπο, είτε με δόλο είτε όχι, υπερασπίζονται αυτούς τους κυρίους» κατέληξε ο ίδιος.