Ο Ρουβίκωνας βανδάλισε τη Novartis με βαριές και μπογιές

Καταδρομική εφόρμηση περίπου 30 μελών του Ρουβίκωνα στη Novartis τα ξημέρωμα, προκάλεσαν βανδαλισμούς εξωτερικά του κτηρίου στη Μεταμόρφωση, στη σκιά του σκανδάλου που απασχολεί την ελληνική επικαιρότητα.

Υπερπήδήσαν την περιφραξη και στη συνεχεια προκαλεσαν φθορές με κόκκινη μπογιά και θραύση κρυστάλλων στο φυλακιο και την εισοδο (25/02-05.10). Στη συνέχεια, με ανάρτηση σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου οι Ρουβικωνας παραθέτουν τον αιτιολογικό ισχυρισμό τους για την επίθεση.

Η Αστυνομία εξετάζει βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες για τον εντοπισμό των δραστών.

αρχείο λήψης

Στο κειμένου ανάληψης ευθύνης το οποίο φέρει την υπογραφή του Ρουβικωνα, οι συντάκτες παραθέτουν ιστορική και φιλοσοφική παρουσίαση του αγαθού της υγείας, και ιδεολογικές αναλύσεις ενώ γίνεται έκθεση της υπόθεσης Novartis, σε διεθνές επίπεδο, χωρίς να γίνεται καμία αναφορά στο πολιτικό σκέλος της υπόθεσης σε εγχώριο επίπεδο.

Ωστόσο σε ολόκληρο το κείμενο μόνο στο «υστερόγραφο» της ανάληψης ευθύνης, οι συντάκτες του κειμένου αναφέρονται στο ελληνικό σκέλος της υπόθεσης Novartis, «Όσον αφορά τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση Νovartis μέσω ανώνυμων μαρτύρων, δηλώνουμε ότι έχουν την αμέριστη αλληλεγγύη μας, μιας και εμπλέκονται μέσω μιας απαράδεκτης πρακτικής, αυτή της ανώνυμης καταγγελίας, που ορισμένοι νομιμοποίησαν μέσω νόμων και τροπολογιών, μιας πρακτικής που αντιβαίνει στην κοινή λογική ότι πρέπει να ξέρεις ποιος σε κατηγορεί ώστε να μπορείς να αντικρούσεις τις κατηγορίες.
Μια πρακτική που, έως τώρα, εφαρμόζεται για αναρχικούς και άλλους κοινωνικούς αγωνιστές με τη μορφή ανώνυμων σημειωμάτων και τηλεφωνημάτων στην αντιτρομοκρατική η οποία όπως όλοι ξέρουμε δεν διαθέτει αναγνώριση κλήσης. Φανταζόμαστε λοιπόν ότι όλοι αυτοί που αντέδρασαν για τους ανώνυμους μάρτυρες στην παρούσα υπόθεση, θα κάνουν το ίδιο την επόμενη φορά που θα στηθούν με ανάλογο τρόπο πολιτικές δίκες σε βάρος οποιουδήποτε. Δεν έχουμε λοιπόν παρά να τους καλωσορίσουμε στο κομμάτι του κόσμου που δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην “ανεξάρτητη” Ελληνική Δικαιοσύνη».

Με το κείμενο να καταλήγει με την απειλή «Με τον κλάδο της υγείας δεν έχουμε τελειώσει».