Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος χειροτόνησε νέο άμισθο κληρικό-αστυνομικό

Έναν ακόμη άμισθο κληρικό απέκτησε η Εκκλησία.

Ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών κατά την θεία λειτουργία στον ιερό ναό του αγίου Θωμά Αμπελοκήπων το πρωί του Σαββάτου (02/11) τέλεσε την χειροτονία σε πρεσβύτερο του π. Ισίδωρου Κολοβού, ο οποίος υπηρετεί ως εν ενεργεία αστυνομικός.

«H μοναδική εξουσία που λαμβάνεις σήμερα από την εκκλησία, είναι να διακονείς και να γίνεσαι θυσία στον κάθε πονεμένο άνθρωπο», τόνισε ο μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, κατά την χειροτονία, πλαισιωμένος από τον προϊστάμενο του ναού π. Αλέξιο Μπουρλή και άλλους κληρικούς, απευθυνόμενος προς τον νεοχειροτονηθέντα πρεσβύτερο. «Από σήμερα θέτεις τον εαυτό σου, τα χαρίσματά σου, τα όνειρά σου, τις προσδοκίες σου και την ύπαρξή σου ολόκληρη, στη διακονία της αγάπης του χριστού», υπογράμμισε ο κ. Συμεών και πρόσθεσε πως «από σήμερα καλείσαι πάντοτε να έχεις μπροστά σου τον εσταυρωμένο. Γιατί η αληθινή αγάπη, είναι η σταυρωμένη αγάπη».

«Ο ιερέας, είπε ο μητροπολίτης Φθιώτιδος, βρίσκεται αντιμέτωπος στη ζωή του μπροστά στον πειρασμό να μεταβάλει την αγάπη σε εξουσία, να μεταβάλει την αδυναμία σε δύναμη, να μεταβάλει την ασθένεια σε ισχύ» και επεσήμανε πως «η αληθινή όμως αγάπη δεν είναι αυτή που βρίσκεται επάνω σε θρόνους και εξουσίες. Η αληθινή αγάπη, είναι αυτήν που γονατίζει στον κάθε πονεμένο άνθρωπο».

Κλείνοντας, ο κ. Συμεών ανακοίνωσε πως με απόφαση του αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, θα διακονεί στον ιερό ναό του αγίου Θωμά, μαζί με τον πνευματικό του πατέρα π. Αλέξιο και με εντολή του αρχιεπισκόπου θα αναλάβει αμέσως τον τομέα της νεότητος του ναού. Ο π. Αλέξιος με τη σειρά του, ευχαρίστησε θερμά τον μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών για τη λαμπρή του παρουσία και του ευχήθηκε καλή αρχιερατεία στα νέα του καθήκοντα, ενώ με προτροπή του όλοι μαζί αναφώνησαν το «Άξιος».

_________________

* Αναστάσιος Βόπης | ORTHODOXIA.INFO