«Ο Μετανάστευσης Δημήτρης Καιρίδης, μπλοκάρει τη μετακίνηση Αφγανών λαθρομεταναστων απο τη Βικτωριας με εντολές στην Αστυνομία να μην κάνει τίποτα»

Την κατάσταση που ζουν οι κάτοικοι της πλατείας Βικτωρίας του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος της Αθήνας, περιγράφει Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο της Αθήνας

Η Δρ.Ελένη ΠαπαδοπούΑθήνα καταγγέλλει «Εδώ και λίγο καιρό έχουν αρχίσει να έρχονται πάλι μπουλούκια αλλοδαπών με μπαγκάζια στην πλατεία Βικτωρίας. Με το πού εμφανίστηκε πάλι το φαινόμενο έγιναν κάποιες ενέργειες και τους πήρε η Αστυνομία σε δομή στην Μαλακάσα.

Εδώ και λίγες ημέρες έχει στηθεί δεύτερο τσαντίρι με Αφγανούς. Κινητοποιώ πάλι τις αρχές, κι εγώ και άλλοι κάτοικοι, τους βρίσκουν χώρο σε δομές στην επαρχία, τους πάνε αλληλέγγυοι στα ΚΤΕΛ, εκεί βλέπουν ότι η κάθε οικογένεια πάει σε άλλη δομή, αρνούνται να επιβιβαστούν και γυρίζουν πίσω. Άντε πάλι τσαντίρι στην πλατεία. 

Αντε πάλι το πρωί χαμός με τον Δήμο και τα Υπουργεία. Τέσσερις ώρες ήμουν πάνω στην πλατεία να μιλάω μέχρι και με τα αλληλέγγυα, που τους πήγαν και sleeping bags.

Για να μην σας τα πολυλογώ απόψε είναι ακόμη εκεί. Αυτό που έμαθα είναι ότι το Υπουργείο Μετανάστευσης, βλέπε Καιρίδης, έχει μπλοκάρει την μετακίνηση και έδωσε εντολές στην Αστυνομία να μην κάνει τίποτα. 

Χτες στον Δήμο ψηφίσαμε μνημόνιο συνεργασίας με την Αστυνομία, σήμερα το σκίσαμε προφανώς. Υπάρχει κανονισμός πρασίνου και χτες συζητήσαμε για νέο κανονισμό, πάει και αυτός, υπάρχει κανονισμός καθαριότητας, όλα πήγαν στα σκουπίδια. Τι στο καλό ψηφίζουμε εάν είναι να μην εφαρμόζεται τίποτα; Επειδή θέλω να είμαι ειλικρινής κάποιοι στον Δήμο κάτι προσπαθούν να κάνουν και δεν βρίσκω κλειστές πόρτες όπως συνέβαινε στο παρελθόν. 

ΑΛΛΑ

Εδώ παίζονται παιχνιδάκια στις πλάτες του κόσμου. Εάν δεν τελειώσει αυτός ο χαβαλές που άρχισε με τον Καμίνη το 2010 και συνεχίζεται ως σήμερα, θα γίνει χαμός. 

Η βρώμα πάει σύννεφο, τα παρτέρια έχουν γίνει τουαλέτες.

Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. 

Οι δε κορώνες της κυβέρνησης για τήρηση της νομιμότητας και τι καλά που τα κάνει να πάει να τα πει αλλού. Βαρεθήκαμε τα ψέματα. 

Και ο δήμαρχος Αθηναίων ας χτυπήσει και κανένα χέρι στο τραπέζι. Κάνει ο Καιρίδης και τα αλλοδαπά αλληλέγγυα ό,τι θέλουν.»

________________

* Δρ. Ελένη Παπαδοπούλου, Διδάκτωρ Διδακτικής Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III, Sorbonne Nouvelle