Ο κωπηλάτης στην Αρτέμιδα που “σήκωσε” Super Puma, αφορμή ερώτησης στη Βουλή για χρέωση σε άσκοπη κινητοποίηση του Κρατικού Μηχανισμού

Ο κωπηλάτης που αγνόησε τις αναγγελίες του απαγορευτικού λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και ανήμερα τα Θεοφάνεια με 10Br παρασύρθηκε με Sup στην Αρτέμιδας, προκάλεσε παρέμβαση για Νομοθετική Ρύθμιση που προβλέπει χρέωση άσκοπης κινητοποίησης του κρατικού μηχανισμού!

Η επιχείρηση του ΛΣ με συνδρομή Super Puma  του Ναυτικού διάσωσης για κωπηλάτη (Sup) ο οποίος παρασύρθηκε στη φουρτουνιασμένη θάλασσα στην κακοκαιρία ανήμερα τα Θεοφάνεια (06/01) και διασώθηκε προκάλεσε συζητήσεις για την ευθύνη των πολιτών σε παρόμοιες καταστάσεις.

Σχετική ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή βουλευτής της Κυβέρνησης, προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και ναυτιλίας και Νησιωτικής Ελλάδας.

Οπως αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης, με αφορμή «το τελευταίο περιστατικό διάσωσης του κωπηλάτη στην Αρτέμιδα, στις 6 Ιανουαρίου 2020, ο οποίος αγνοώντας κάθε οδηγία και λογική αψήφησε όχι μόνο τις ακραίες καιρικές συνθήκες αλλά και στις συνεχείς προειδοποιήσεις για να αθληθεί».

Και επισημαίνεται ότι «ξεσηκώθηκε η κοινή γνώμη» και μάλιστα «η αγανάκτηση της κοινωνίας για τέτοιου είδους προκλητικές και επιπόλαιες πράξεις εκφράστηκε πολύ έντονα με κάθε τρόπο. Στα ΜΜΕ, στο διαδίκτυο, σε αρθρογραφία εφημερίδων αλλά και στο σπίτι του κάθε Έλληνα φορολογουμένου».

Η ερώτηση προς τους τρεις Υπουργούς κ.κ. Παναγιωτόπουλο, Χρυσοχοΐδη και Πλακιωτάκη- τίθεται «με δεδομένο ότι αυτό εδώ και χρόνια ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την αποζημίωση του κράτους, ώστε να στείλει το Ελληνικό κράτος τον “λογαριασμό” σε αυτόν που με την ανάλογη επιπόλαιη συμπεριφορά του θέτει σε κίνδυνο τις ζωές τρίτων και κατασπαταλά δημόσιο χρήμα;».

Παράλληλα η Βουλευτής ζητά στοιχεία από τις υπηρεσίες των υπουργείων «για το πόσες ανάλογες κινητοποιήσεις και επιχειρήσεις διάσωσης έχουν συμβεί την τελευταία δεκαετία και ποιο το κόστος για κάθε υπουργείο»!