Ο Γεωργιανός δολοφόνος του 27άχρονου κοσμηματοπώλη, αποφυλακίστηκε με το Νόμο Παρασκευόπουλου.

Είχε καταδικαστεί σε 25χρονια κάθειρξη και αποφυλακίστηκε με τις ευνοϊκές διατάξεις του Νόμου Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών, ακριβώς πριν ένα μήνα, ο 38άχρονος Γεωργιανός Roberto S. ο οποίος πυροβόλησε τον 27άχρονο κοσμηματοπώλη Θόδωρο Παπαδόπουλο, μέσα στο κατάστημά του στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, τραυματίζοντάς τον βαρύτατα, ο οποιος κατέληξε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ο 27άχρονος κοσμηματοπώλης, Θόδωρος Παπαδόπουλος.
Ο κοσμηματοπώλης, Θόδωρος Παπαδόπουλος, 27.

Αστυνομικοί περιγράφουν τον Roberto S. σκληρό και αδίστακτο, είναι σεσημασμένος για κλοπές και ληστείες, για διακίνηση ναρκωτικών και άλλα ποινικά αδικήματα, για τα οποία είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 25ετών.
Σε εφαρμογή του Νόμου Παρασκευόπουλου -για την αποσυμφόρηση των φυλακών, ψηφίστηκε το 2015, προβλέπει ότι αποφυλακίζονται όσοι κρατούμενοι έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη άνω των 10 ετών και έχουν εκτίσει το 1/3 της ποινής του- ο Γεωργιανός ποινικός, έχοντας εκτήσει 8,5 έτη ποινη φυλάκισης, αποφυλακίστηκε πριν από έναν μήνα (07/08) και επέστρεψε στην παραβατική ποινική συμπεριφορά του.

Ο Γεωργιανός, με την απειλή όπλου, εισέβαλε (08/09-11) στο κοσμηματοπωλείο, στην πολυσύχναστη οδό της Αγίου Γεωργίου στο κέντρο της Νεάπολης, Θεσσαλονίκης και πυροβόλησε για εκφοβισμό στον αέρα. Ο 27άχρονος κοσμηματοπώλης και η 54άχρονη μητέρα τοποθέτησαν σε σάκο χρυσαφικά και κοσμήματα, η αξία των οποίων, σύμφωνα με δήλωση τη μητέρα του νεαρού κοσμηματοπώλη, ανερχόταν σε 20.000 ευρώ.
Ωστόσο, κατά την αποχώρησή του ο νεαρός κοσμηματοπώλης κινήθηκε εναντίον του Γεωργιανού δράστη, σε μια προσπάθεια να τον ακινητοποιήσει δέχθηκε δύο βολίδες από το όπλο του Γεωργιανού, εξ επαφής, τραυματίζοντάς τον βαρύτατα στην κοιλιά και διέφυγε με τα κοσμήματα.
Δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ καταδίωξαν το Γεωργιανό δράστη ο οποίος, έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας την οποία οδηγούσε, κατέληξε στο οδόστρωμα, και συνελήφθη.

Ο 38άχρονος Γεωργιανός, μετήχθη στον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης (09/09) υποβασταζόμενος, με τραύματα στο δεξί πόδι και το πρόσωπο από την πτώση του από τη μηχανή. Σύμφωνα με το συνήγορό του, εμφανίζεται να έχει ζητήσει να ενημερωθεί αν ζει ο νεαρός κοσμηματοπώλης, ενώ ο 27άχρονος κοσμηματοπώλης Θόδωρος Παπαδόπουλος, κατέληγε (09/09) στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Η Εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες στο Γεωργιανό κακοποιό, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία και παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία και τον παρέπεμψε να απολογηθεί στην 7η τακτική Ανακρίτρια, από την οποία ζήτησε και έλαβε προθεσμία. Συμφωνα με το συνήγορό του, φέρεται να υποστήριξε ότι ο 27άχρονος κοσμηματοπώλης Θόδωρος Παπαδόπουλος, αντιστάθηκε για να προστατέψει την περιουσία του- τον χτύπησε για να πάρει πίσω τα κοσμήματα- και τον πυροβόλησε..
Αξίζει να σημειωθεί, ότι και οι τρεις από τους εννεα Γεωργιανούς που δράστες της ληστείας και της άγριας δολοφονίας του εστιάτορα τον περασμένο Αύγουστο, στην Υδρα είχαν επίσης αποφυλακιστεί, με τις ευνοϊκές διατάξεις του Νόμου Παρασκευόπουλου, νομική πρακτική, που είχε προκαλέσει αντιδράσεις στους Νομικούς κύκλους και στην κοινωνία.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport