“Ο εγκλεισμός είναι αργός θάνατος. Αφήστε με, επιτέλους, να ζήσω”- Αίτημα αποφυλάκισης ζητα ο ισοβίτης Μιχάλης Μακρυγιάννης

Με επιστολή του ο ισοβίτης Μιχάλης Μακρυγιάννης έγκλειστος στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων, ζητά υφ’ όρων απόλυση.

“Ο εγκλεισμός είναι αργός θάνατος. Αφήστε με, επιτέλους, να ζήσω”, δηλώνει ο ισοβίτης Μιχάλης Μακρυγιάννης. Εκτίει  ποινή τετράκις ισόβια για πέντε δολοφονίες, τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας, ένοπλες ληστείες, συμπλοκές, και σωρεία εγκληματικών ενεργειών. Σήμερα, σε ηλικία 56ετων , ο ισοβίτης, είναι εγκλειστος στις φυλακές Χανίων, από τις 07 Ιανουαρίου 1986, οπου παραμένει συνολικά 33 χρόνια και πέντε μήνες στη φυλακή.

Σε δύο άδειες που του χορηγήθηκαν, το 2007 και το 2012, δεν επέστρεψε στη Φυλακή, κηρύχθηκε δραπέτης, εντοπίσθηκε από αναζητήσεις και συνελήφθη.

Το 2011 ζήτησε την υφ’ όρoυς απόλυσή του από τα Συμβούλια των φυλακών, με αρνητική γνωμοδότηση, καθως κρίνεται ύποπτος με την έξοδό του από τις φυλακές για τέλεση νέων αδικημάτων, ενω πειθαρχικές ποινές που του επιβλήθηκαν στη διάρκεια της κράτησής και παλαιότερες- έχουν παραγραφεί- προσμετρήθηκαν στην αρνητική απόφαση που άκουσε και πριν μια εβδομάδα (16/10).

Σύμφωνα με τα έγγραφα που έχει διαβιβάσει στο αρμόδιο γνωμοδοτικό Συμβούλιο προτίθεται  να μείνει και θα εργαστει στο χωριό του, τη Γελάνθη Καρδίτσας.