Ο δικυκλιστής Βουλευτής χωρίς κράνος, με την ανοχή του Τροχονόμου

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΟΚ, οι αναβάτες δικύκλων υποχρεούνται να φορούν κράνος, σε διαφορετική περίπτωση η Τροχαία βεβαιώνει παράβαση και επιβάλει πρόστιμο.  Στην περίπτωση ωστόσο Βουλευτή της Κυβέρνησης εφαρμόζει “αλλο” κώδικα.

fb_img_1473768333756

 

Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος και μάλιστα ιατρός στο επάγγελμα, μοτοσυκλετιστής ων, “κατεληφθη” σε φωτογραφικό στιγμιότυπο να οδηγεί δίκυκλο μεγαλου κυβισμού, χωρις να φοραει κράνος όπως επιβάλει ο ΚΟΚ.

Ωστόσο η εικόνα να διέρχεται χωρίς κράνος μπροστά από τον  Τροχονόμος της Βουλής, ο οποίος εμφανώς εντοπίζει την παράβαση διευκολύνει την μετακίνησή του Βουλευτή αναβάτη δικύκλου, χωρίς να πράττει τα δέοντα- να του επιδώσει κλήση για μη χρήση κράτους, προκαλεί δυσαρέσκεια.

Η χρήση κράτους ανεξαρτήτως ΚΟΚ και της ασφαλειας που παρέχε στον αναβάτη δικυκλιστή, επιβάλλεται ως “Αρχη”. Ωστόσο ο συγκεκριμένος αναβάτης ως δημόσιο πρόσωπο αποτελεί “παράδειγμα” – τύποις τουλάχιστον – για την Κοινωνία. Στη θεα του Βουλευτή γιατρός στο επάγγελμα, αναβάτης δικύκλου χωρις κράνος διερχόμενος μπροστά απο Τροχονόμο δίνει το δικαίωμα στον πολίτη να κυκλοφορεί χωρίς κράνος και σε έλεγχο της Τροχαίας, να εκφράσει ένσταση..