“Ο (Αστυνομικός) Γιάννης πηρε σύνταξη στα 42, και ο… ανίκητος”

…”Υπάρχουν πολλοί ακόμα λόγοι γιατί ο Γιάννης πήρε σύνταξη στα 42 του, βέβαια οι επόμενοι Γιαννηδες θα πάρουμε στα 60 μας, γιατί εσύ δεν πλήρωσες ποτέ τους φόρους που σου αναλογούσαν.. πριν πεις όμως την κακία σου, σκέψου πρώτα εσύ τι χρωστάς στον Γιάννη και τί χρωστάει σε σένα ο Γιάννης”….

Το κείμενο * όπως αναρτήθηκε ως έκφραση κριτικής σκέψης.

“Ακόμα θυμάμαι τα λόγια του λοχαγού μου “ο μαλακας είναι ανίκητος Νίκο” έλεγε. Ε κάτι τέτοια άρθρα έρχονται να τον δικαιωσουν!

Βρε τσολια, ο Γιάννης πήρε σύνταξη στα 42 (με αποδοχές ανάλογες των χρονών που δούλεψε) γιατί όταν εσύ κοιμόσουν, αυτός ξενυχταγε. Ο Γιάννης όταν εσύ έκανες γιορτές με την οικογένεια σου, ήταν στο περιπολικό. Ο Γιάννης εξέθεσε την ζωή του σε κίνδυνο για να προστατέψει την δικιά σου ζωή κ περιουσία. Ο Γιάννης δούλεψε αμέτρητες εργατοώρες χωρίς να πληρωθεί ούτε ώρα υπερωρία. Ο Γιάννης τα Σαββατοκύριακα που εσύ καθόσουν δούλευε. Ο Γιάννης επειδή είναι παλιός δούλευε τα βράδια κ δεν πληρωνόταν νυχτερινά (τώρα θα τα πληρωνόταν). Ο Γιάννης δεν είχε επιλογή κ επρεπε να είναι κ μαζί με άτομα που είχαν μεταδιδομενες ασθένειες (μεταγωγες, κρατητήρια, κλπ). Ο Γιάννης κάθε μέρα έφευγε από το σπίτι του κ δεν ήξερε αν θα ξαναγυρίσει. Ο Γιάννης χρόνια τώρα αποτελεί το μαύρο πρόβατο της κοινωνίας μας κ φορτωνεται τα λάθη κ τις παραλείψεις της Πολιτείας κ δεν μιλάει. Ο Γιάννης επίσης είχε ταμεία εύρωστα αλλά έπρεπε να συγχωνευτούν για να πάρουν επαγγελματίες άλλων κλάδων συντάξεις. Ο Γιάννης πληρώνει εισφορά αλληλεγγύης. Ο Γιάννης ενώ πληρώνει για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κατ ουσίαν δεν έχει. Ο Γιάννης τέλος θα πάρει 600€ σύνταξη δεν θα πάρει καμιά σύνταξη 1500€.

Τελος θα σου πω ότι από το 1983 που έγινε η ενοποίηση πάνω από 140 Γιαννηδες έχουν χάσει τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας.

Υπάρχουν πολλοί ακόμα λόγοι γιατί ο Γιάννης πήρε σύνταξη στα 42 του, βέβαια οι επόμενοι Γιαννηδες θα πάρουμε στα 60 μας, γιατί εσύ δεν πλήρωσες ποτέ τους φόρους που σου αναλογουσαν, όπως πλήρωσε ο Γιάννης, αλλά αυτό δεν σε συμφέρει να το πεις.

Μπορώ να κατανοήσω το κόμπλεξ σου για τον Γιάννη, πριν πεις όμως την κακία σου, σκέψου πρώτα εσύ τι χρωστάς στον Γιάννη κ τί χρωστάει σε σένα ο Γιάννης”….

______

* Κείμενο γνώμης** του Νίκου Μπαλούρδου, μέλος ΔΣ ΠΟΣΥΦΥ

**Το κείμενο, αφορμή σκέψης, του Στρατή Μαζίδη (Freepen.gr), με τίτλο «Ο Γιάννης μου έκανε την καλύτερη κίνηση. Πήρε σύνταξη στα 42» (και τον πληρώνετε κορόιδα)

«Ο Γιάννης μου έκανε την καλύτερη κίνηση. Πήρε σύνταξη στα 42» μας έλεγε περήφανη, που ο γιος της φέρθηκε καπάτσα, η μητέρα του.

Ο Γιάννης μπήκε στα 17-18 στην Αστυνομία. Στα 42 είχε 24-25 χρόνια, εκμεταλλεύθηκε τις διατάξεις ενός συστήματος δομημένου να αποδίδει καλές συντάξεις ακόμη κι αν ο ασφαλισμένος είχε καταβάλει ελάχιστες εισφορές ή εργάστηκε λίγα χρόνια.

Το θράσος ήταν τέτοιο που η γυναίκα δεν σκέφτηκε καν ότι τα έλεγε σε δύο ανθρώπους όπου ο ένας πέρασε αυτήν την ηλικία πριν 2-3 χρόνια και ο άλλος την πλησιάζει.

«Αν είχε καθίσει, τώρα θα τον έπιανα τα νέα μέτρα και θα έβγαινε πολύ μετά» σχολίασε στη συνέχεια η μητέρα του με ένα ύφος στη φωνή που έδινε την εντύπωση της εξασφάλισης του παιδιού της, ότι δηλαδή αφού βγήκε, βγήκε. Τελείωσε. Θα πληρώνεται για πάντα. Νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Χωρίς αμήν!

Θα με ρωτήσετε. Της απήντησες; Όχι, δεν προσφερόταν ο τόπος και ο χρόνος για να απαντήσω και βασικά να αποδείξω ότι ακόμη και ο Γιάννης που κααααααθεται, δεν είναι διασφαλισμένος.

Ο Γιάννης της όμως δεν έκανε την καλύτερη κίνηση για όλους. Την έκανε για την πάρτη του και αυτό μέχρι να καταρρεύσουν εντελώς οι συντάξεις σε λίγο καιρό. Διότι όσο υπάρχουν Γιάννηδες που κάθονται από τα 42, τα άλλα παιδιά της ίδιας γυναίκας δε θα πάρουν ποτέ σύνταξη. Για τα εγγόνια ας μη μιλήσουμε.

Δεν είναι μόνο ότι πληρώνουμε ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων έλκονται από τη νοοτροπία του τεμπέλη, διότι ποιος ζωντανός άνθρωπος θέλει να λέγεται συνταξιούχος στα 42; Είναι και ότι όλους αυτούς, τους έχουμε πληρώσει και τα προηγούμενα χρόνια σε μισθούς, σεμινάρια, μετεκπαιδεύσεις κ.ο.κ., και όταν φτάνουν στην καλύτερη αποδοτική ηλικία μαζί με τη σημαντική τους εμπειρία, τότε που μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα, αυτοί πάνε για καφέ και τάβλι στο καφενείο.

Ναι ο Γιάννης σου έκανε την καλύτερη κίνηση. Πήρε σύνταξη στα 42. Και τον πληρώνουμε τα κορόιδα. Και δεν είναι μόνο ο Γιάννης. Ξέρω αρκετούς συνταξιούχους με κοντά παντελονάκια ή φουστίτσες”.