Σε ψυχιατρική αξιολόγηση βρίσκεται σε νοσηλεία στο Στρατιωτικο Νοσοκομείο ο Αστυνομικός ο οποίος φέρεται να διέπραξε ειδεχθή εγκλήματα γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος των παιδιών και της συζύγου του, ενόψει της κρίσης του σε απολογία
Ο 45χρονος αστυνομικός (απο Ειδικός Φρουρός) ο οποίος συνελήφθη μετά από τις καταγγελία της συζύγου του, επίσης αστυνομικού, για κακοποίηση των τεσσάρων ανήλικων παιδιών τους, παραμένει σε νοσηλεία υπο επιτήρησης στο 414ΣΝ. Ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες του Nantiareport.gr φέρεται συνεργασιμος, χωρίς να έχει κατανοήσει την βαρύτητα των πράξεων που του αποδίδονται.
Εισαγγελέας και Ανακριτής, αναμένουν ιατρικές γνωματεύσεις για να κριθεί η νοητική αντίληψη του κατηγορουμένου κι εκτιμάται ότι την Τρίτη (03/12) θα μεταβούν στο Ψυχιατρείο για να απολογηθεί. Το κατηγορητήριο σε βάρος του 45χρονου περιλαμβάνει μεραξυ αλλων κατηγκριες για βιασμό κατ’ εξακολούθηση σε βάρος της γυναίκας και των παιδιών, πορνογραφία ανηλίκων και μεθοδευμένη σωματική βλάβη.
Η επιμέλεια των παιδιών αφαιρέθηκε από τους γονείς, και τα πέντε ανήλικα (το μεγαλύτερο 14ετων και μικρότερο 2ετων) φιλοξενούνται σε προστατευτική φύλαξη στο Νοσοκομείο Παίδων.
Η υπόθεση σε προανάκριση, ερευνάται από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής. Προηγήθηκε η καταγγελία (18/11) της επίσης αστυνομικου συζύγου, έγκυος στο έκτο παιδί της οικογένειας, στο ΑΤ Καλλιθέας ότι ο αστυνομικός σύζυγός της, την κακοποιούσε συστηματικά, ενώ υπέβαλε μήνυση για σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή βία.
Την επόμενη ημέρα (19/11), ο κατηγορούμενος συνελήφθη στη Βουλή οπου εκτελούσε υπηρεσία και καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκισης με αναστολή. Με Εισαγγελική εντολή, λόγω της έκφρασης πρόθεσης του 45χρονου Αστυνομικου σε αυτοχειρία, μεταφέρθηκε στο Ψυχιατρείο του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου όπου παραμένει σε νοσηλεία.
Στις 29 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ανακοίνωσε την αποπομπή του αστυνομικού από την Ασφάλεια της Βουλής λόγω των σοβαρών κατηγοριών, οι οποίες περιλαμβάνουν σωματική βία, σεξουαλική κακοποίηση με συμμετοχή της συζύγου σε πράξεις εξαναγκασμού κατά των παιδιών τους.
Τον περασμένο Φεβρουάριο, οι δυο αστυνομικοί γονείς, είχαν εξεταστεί από ψυχίατρο μετά από επεισόδιο βίας, η μήνυση είχε αποσυρθεί την επόμενη κσι είχαν τεθεί σε δικαστική διαμεσολάβηση, ενω είχε θεωρηθεί μεμονωμένο. Η σύζυγος λόγω νοσηλείας με επιλοχίο λαμβανε την αγωγή της και τελουσε υπο παρακολουθηση ενω ο σύζυγος είχε διαγνωστεί με αγχωτικά επεισόδια, κσι του ειχε χορηγηθεί αγωγή ενω του είχε αφαιρεθεί η οπλοφορία.
Στο πλαίσιο της έρευνας πρόκειται να επανεξετασθεί και η πτώση του τότε (2020) 10χρονου γιου της οικογένειας των αστυνομικών από το μπαλκόνι του σπιτιού τους. Το συμβάν αποδόθηκε σε ατύχημα, ενω οι κοινωνικές υπηρεσίες δεν εντόπισαν τότε σημάδια κακοποίησης.
Οπως αναφέρουν πηγές ενημέρωσης του Nantiareport.gr, το 2016, ο Αστυνομικός είχε υποβληθεί σε Νευρολογική εξέταση, καθως είχε τρεις ανατάξεις λόγω επιπλοκών μετα απο μακρά νοσηλεία σε κωματώδη κατάσταση στο Νοσοκομείο με νοσηση από “Η1Ν1”. Ξεπέρασε το πρόβλημα υγείας και με την ανάρρωσή του, επανήλθε στην καθημερινότητα της οικογένειας και στην εργασία του (σσ τότε υπηρετούσε στο ΑΤ Συνταγματος).
Τα μελη της (ευρύτερης) οικογένειας, σε επικοινωνία με το Nantiareport.gr, είναι σοκαρισμένη σε ψυχολογική στήριξη, καθώς σημειώνουν, οτι κανένα από τα παιδιά δεν είχε δείξει σημάδια κακοποίησης ουρε ειχε κανει οποιαδήποτε νύξη, ενω δεν είχαν αντιληφθεί ύποπτες συμπεριφορες. Προτίθενται δε, να αναλάβει την ψυχολογική και νομική στήριξη των πεντε παιδιών της οικογένειας και του αγέννητου μωρού. Μεταφέρουν, μέσω του νομικού τους συμπαραστάτη, την πρόθεσή τους να σταθούν στο πλευρό των παιδιών και να αναλάβουν την επιμέλειά τους. Ενω απευθύνουν έκκληση στα ΜΜΕ να σεβαστούν τα ανήλικα παιδιά της οικογένειας.
Ηθικά ερωτήματα και κοινωνικές προεκτάσεις
Η υπόθεση εγείρει ερωτήματα για την ικανότητα της πολιτείας να αντιμετωπίζει και να προλαμβάνει αυτά τα εγκλήματα. Οι Αρχές και οι Λειτουργοί τους, καλούνται να σταθουν στο υψος των περιστάσεων ωστοσο παραμένει το ερώτημα αν η προστασία των θυμάτων είναι επαρκής, καθώς η ηθική τάξη μπορεί εύκολα να διαταραχθεί, οφείλουμε να αναλογιστουμε τις ευθύνες που προκύπτουν.
Η Δικαιοσύνη έχει τον τελευταίο λόγο, αλλά η διασφάλιση της ακεραιότητας των παιδιών απαιτεί άμεση δράση των κοινωνικών Υπηρεσιών της Πολιτείας.