Ο Αρχιπύραρχος του ΠΣ, γιος του Μπάμπη Κοτρίδη του ΟΣΦΠ- “Νομίζω θα ήταν υπερήφανος αν ζούσε τώρα”

Ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Νοτίου Αιγαίου, εκτός από Αξιωματικός του ΠΣ, είναι και γιος του διεθνούς ποδοσφαιριστή, από τις μεγαλύτερες μορφές της εποχής του, ο οποίος αγωνίστηκε αποκλειστικά με την ομάδα του Πειραιά

Στο Θέμη Σινάνογλου, για την αθλητική εφημερίδα “ΦΩΣ”, μίλησε για τον πατέρα του και την ομάδα του ΟΣΦΠ όπως την έμαθε μέσα από τις περιγραφές του, ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Νοτίου Αιγαίου, Αρχιπύραρχος ΠΣ, Παναγίωτης Κοτρίδης.

Όπως αναφέρει ο Θέμη Σινάνογλου, «Ήταν ένας από τους πυλώνες στο ότι έγινε Θρύλος ο Ολυμπιακός. Σήμερα στο ΦΩΣ ο γιος του Μπάμπη Κοτρίδη, Αρχιπύραρχος Παναγιώτης Κοτρίδης ο οποίος έγινε Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής για το Νότιο Αιγαίο, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα!
“Πάντα μεγάλωνα με μία αρχή που μου έλεγε ο πατέρας μου: “Πρόσεχε μην μου λερώσεις το όνομα… Πρόσεχε μην κάνεις κάτι και με ντροπιάσεις”… Νομίζω θα ήταν υπερήφανος αν ζούσε τώρα”.
“Το πρώτο σημάδι του Αλτσχάιμερ στον πατέρα μου ήταν όταν έφυγε με τα πόδια από την Καλλιθέα να πάει στο Καραϊσκάκη, τον βρήκαν αστυνομικοί στο Μοσχάτο και τον γύρισαν στο σπίτι… Ακόμα και στην αρχή της κατάρρευσης είχε τον Ολυμπιακό στο μυαλό του. Μέχρι τα 79 του χρόνια πηγαίναμε στην παραλία και τρέχαμε, κάναμε κόντρα στο κατοστάρι”!
Στις δύο φωτογραφίες, ο γιος (Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Νοτίου Αιγαίου, Αρχιπύραρχος Παναγιώτης Κοτρίδης) με τη στολή, και η αγαπημένη φωτό του πατέρα του (Μπάμπη Κοτρίδη) όπου πηδάνε για κεφαλιά δύο παίκτες του Ηρακλή και του φτάνουν λίγο πάνω από τη μέση! Διότι ήταν αθλητής στον στίβο. Σε όλα τα χρόνια της ομάδας-Θρύλος έλειψε μόνο από ένα ματς! Τα υπόλοιπα- και είναι πολλά- από τον γιο στην εφημερίδα. Υπάρχουν κι άλλες φωτογραφίες που τις κοιτούσα με νοσταλγία».