Νοτιοανατολική Αττική: Εξάρθρωση συμμορίας ανηλίκων που διέπραττε ληστείες σε ανήλικους- Ταυτοποιήθηκαν σε πέντε ληστείες

Σε εξάρθρωση συμμορίας μεταξύ των δραστών και δυο ανήλικοι, που διέπρατταν ληστείες σε βάρος ανηλίκων σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής

Ως μέλη συμμορίας συνελήφθησαν ένας 14χρονος, ένας 16χρονος και ένας 19χρονος που διέπρατταν ληστείες σε βάρος ανήλικων. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ν/Α Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Ηλιούπολης, διακριβωσαν τη δράση των τριών δραστών από τον περασμένο Απρίλιο,  σε ληστείες σε βάρος ανηλίκων στη Γλυφάδα και την Ηλιούπολη.

Με την απειλή μαχαιριών, αλλά και χτυπήματα με κλοτσιές και γροθιές, οι δράστες αφαιρούσαν από τους ανηλικους χρήματα συσκευές κινητών τηλεφώνων και προσωπικά τους αντικείμενα τα οποία διοχέτευαν σε αλλοδαπούς στο κέντρο της Αθήνας, αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη.

Κατα την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι οι δράστες σε ορισμένες περιπτώσεις αναρτούσαν στο διαδίκτυο βίντεο με τις ληστείες και τα κλοπιμαία τους.

Εξιχνιάστηκαν- μέχρι στιγμής – πέντε  ληστείες σε βάρος εννεα ανηλίκων, ηλικίας 13 έως 16 ετών, στην περιοχή της Ηλιούπολης. Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν αναδιπλούμενοι σουγιάδες και πεταλούδα και στις οικίες τους αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα και ρουχισμός που φορούσαν κατά τη διάπραξη των ληστειών.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα ενώ σε βάρος του 14χρονου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για παραμεληση εποπτείας ανηλίκου.