Νότια Προάστια: Έφηβος ενήργησε αυτοχειρία- Με σημείωμά του αποδίδει την πραξη του σε bullying που είχε υποστεί

Σε σημείωμα ο έφηβος ανέφερε «Καταστρέψτε τους όπως με κατέστρεψαν» με την εισαγωγή να απευθύνεται στους γονείς και τον αδελφό του, ότι τους αγαπάει.

Στο μπαλκόνι του δωματίου του, στο οικογενειακό διαμέρισμα εντόπισαν τα ξημερώματα (08/07-01.30) το μικρότερο γιο τους, Νίκο Φ. ο ιδιοκτήτη εστιατορίου των νοτίων προαστίων με τη σύζυγό του, μετά από πάρτι στο οποίο είχε παραβρεθεί.

Αυτοχειρας_εφηβος_νικος Φ_bullying

«Μαμά, μπαμπά, αδελφέ μου (σ.σ αναφέρει το όνομα του αδερφού του) Θέλω να εκδικηθείτε τους (σ.σ αναφέρει τα ονόματα έξι εφήβων) για ότι μου έκαναν», αναφέρει στην εισαγωγή το χειρόγραφο του αυτόχειρα αποφοίτου της Ά Λυκείου. Το χειρόγραφο σημείωμα που άφησε ο  15άχρονος Νίκος Φ., φέρεται να αποδίδει την πράξη του σε bullying που δεχόταν στο σχολείο από συμμαθητές του.

Σε μια από τις τελευταίες αναρτήσεις του στα social media ο 15άχρονος έγραφε: «Όποιος μιλάει άσχημα κατά την απουσία σου, φοβάται την παρουσία σου».

Σε άλλο σημείο φέρεται ο έφηβος αυτόχειρας να κατονομάζει έξι άτομα- επίσης ανήλικοι συμμαθητές του- ως υποκινητές σε ηθική αυτουργία στην αυτοχειρία που διέπραξε, καθώς φέρεται να τους αποδίδει ευθύνη για bullying που του ασκούσαν.

Ο πατέρας του εφήβου, έχει ασχοληθεί με τα κοινά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και ήταν ενεργό μέλος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων και ενεργό μέλος σε δράσεις κατά του Bullying.

Για καταθέσεις θα κληθούν μέλη της Σχολικής Κοινότητας και συμμαθητές του 15άχρονου αυτόχειρα

Η διερεύνηση της υπόθεσης ανατέθηκε στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων με τη συνδρομή ψυχολόγων και γραφολόγων της ΔΕΕ καθως και Αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής. Καταθέσεις αναμένεται να λάβουν οι Αστυνομικοί απο τους γονείς όταν η κατάσταση της ψυχολογίας τούς το επιτρέψει,  καθώς και συμμαθητές και τα αναφερόμενα στην χειρόγραφη επιστολή του έφηβου αυτόχειρα άτομα, ώστε να αποσαφηνισούν πλήρως τις συνθήκες και όσα προηγήθηκαν μέχρι το απονενοημένο διάβημα τού 15άχρονου .