Νομοσχέδιο απαγορεύει μεταγωγή σε αγροτικές φυλακές και ΚΑΥΦ σε τρομοκράτες- Επιστρέφει στον Κορυδαλλό ο Κουφοντίνας

Στη Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με αλλαγές στη διαδικασία χορήγησης αδειών και αυστηροποίηση των προϋποθέσεων μεταγωγής σε αγροτικές φυλακές

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπως περιγράφεται στο άρθρο 3 , «απαγορεύεται η μεταγωγή σε αγροτικές φυλακές και στην Κ.Α.Υ.Φ. σε όσους κρατούμενους έχουν καταδικασθεί για εγκλήματα τρομοκρατίας, όπως επίσης σε κρατούμενους που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις χορήγησης άδειας ή έχει εκλείψει ο λόγος χορήγησής της ή έχουν υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα ή εάν εκκρεμεί σε βάρος τους ποινική διαδικασία για αξιόποινη πράξη σε βαθμό πλημμελήματος που ενέχει πράξεις βίας ή απειλής βίας κατά προσώπων και πραγμάτων ή κακουργήματος ή διαδικασία εκτέλεσης ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης ή έκδοσης σε τρίτη χώρα».

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του κατάδικου τρομοκράτη, του “φαρμακοχέρη” της ΤΟ “17Ν” Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος ως έγκλειστος έλαβε μεταγωγή για τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου. Με την ψήφιση του νομοσχεδίου, θα επιστρέψει εκτός απροόπτου στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού.