ΝΟΜΙΚΗ: ΤΩΡΑ- Επίθεση κατά φωτορεπόρτερ και τηλεοπτικών συνεργείων από καταληψίες

Επιθεση κρανοφόρων κουκουλοφόρων καταληψιών κατα φωτορεπορτερ και τηλεοπτικών συνεργείων έξω από τη Νομική Σχολή (13/03-12.50) η οποία τεθεί υπο κατάληψη.

Τα άτομα του “χώρου” τα οποία εισέβαλλαν στο κτήριο και πραγματοποίησαν κατάληψη (13/03-10.00) στη Νομική Σχολήσε καταδρομική εφόρμηση επιτέθηκαν κατά φωτορεπόρτερ και τηλεοπτικών συνεργείων, έξω από το κτήριο της Νομικής Σχολής.
Οι αυτοπροσδιοριζόμενοι στον αντιεξουσιαστικό χώρο “αλληλέγγυοι”, με κρανη κουκουλες και ρόπαλα, επιτέθηκαν σε αυτοκίνητο τηλεοπτικού συνεργείου το οποίο ηταν σταθμευμένο σε μικρή απόσταση από το κτήριο, ενώ στη θέση του οδηγού βρισκόταν ο ηχολήπτης έσπασαν το παράθυρο και τον καθρέπτη του οχήματος.
image
Ενώ από αυτοκίνητο δημοσιογράφου διαδικτυακής ιστοσελίδας, τα ίδια άτομα που πραγματοποίησαν την επίθεση, απέσπασαν τσάντα με επαγγελματικό εξοπλισμό και προσωπικά αντικείμενα. Στη συνέχεια, οι κρανοφόροι καταληψίες με τα ρόπαλα, και τον “απαλλοτριωμένο” επαγγελματικό εξοπλισμό, επέστρεψαν πίσω στο κτήριο της Νομικής, που τελει υπο κατάληψη.
Από τις Πρυτανικές Αρχές δεν έχει ζητηθεί παρέμβαση της Αστυνομίας, η οποία επιτηρεί διακριτικά στο σημείο.
Το απόγευμα (13/03-17.00) εχει προγραμματισθεί συγκέντρωση στα Προπύλαια και μοτοπορεία προς τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατούνται οι κατάδικοι και προφυλακισμένα μέλη της ΣπΦ.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport