Νίκος Παρασκευόπουλος: Να αποποινικοποιηθεί το κάψιμο της σημαίας

Αποποινικοποίηση του ποινικού αδικήματος για την πυρπόληση της σημαίας, βήματα προς τον εκδημοκρατισμό της Χρυσής Αυγής, σε.σύγκλιση με το πολιτικό φάσμα, είναι μεταξύ των απόψεων του τέως Υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου.
Να ανοίξει διάλογος προκειμένου να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της σημαίας, ζητά ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πρότινος Υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κηυριακής».
Ο τέως Υπουργός Δικαιοσύνης της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως το αδίκημα για το κάψιμο της σημαίας, πρέπει να αποδοκιμάζεται πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά, κάτι που κατά την άποψή του, είναι και πιο αποτελεσματικός τρόπος.
«Τιμώ την ελληνική σημαία και πιστεύω ότι η ηθικο-κοινωνική αποδοκιμασία των προσβολών της θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική», δηλώνει χαρακτηριστικά.
Ο Νίκος Παρασκευόπουλος, τάσσεται υπέρ της ισορροπημένης στάσης της Αστυνομίας απέναντι στους αντιεξουσιαστές, αναφέροντας χαρακτηριστικά, «αν ήταν σκληρότερη θα ήταν σκληρότερα και τα επεισόδια». Επίσης, δηλώνει πως αν η Χρυσή Αυγή κάνει βήματα για εκδημοκρατισμό πρέπει να στηριχθεί από το πολιτικό σύστημα, προτιμώντας τη σύγκλιση από τη διαρκή ρήξη.«Η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης», επισημαίνει ο κ. Παρασκευόπουλος και συνεχίζει: «Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα».

Όσον αφορά τη στάση της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα, ο τεως Υπουργος Νικος Παρασκευόπουλος αναφέρει ότι οι δηλώσεις των κορυφαίων Τούρκων Υπουργών, «δείχνουν να μην τους ενδιαφέρουν οι καλές σχέσεις με τους γείτονές τους και οπωσδήποτε αντιβαίνουν προς το διεθνές δίκαιο». Αναφέρεται και στο θέμα της έκδοσης των Τούρκων αξιωματικών στη γείτονα χώρα, και τονίζει ότι ηΤουρκία «οφείλει να αποδεχθεί την κρίση της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης» ενώ υπογραμμίζει ότι από τη στιγμή που εμείς θέλουμε αυτόν το σεβασμό μιας άλλης χώρας πρέπει πρώτοι να τον δείχνουμε οι ίδιοι.

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος, εμφανίζεται ανήσυχος για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υποκλέπτονται συνομιλίες ακόμη και Υπουργών, ενω δεν παρελειψε ως τέως Υπουργός Δικαιοσύνης να αποκαλύπτει οτι ένιωσε πικρία, πρόσκαιρα, μετά την απομάκρυνσή του από το Υπουργείο.

 __________
* με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ