Νίκαια : Συνελήφθησαν δύο άνδρες για τραυματισμό αδέσποτου σκύλου- Υποστήριξε ότι δέχθηκε επίθεση (video)

Δύο άνδρες συνελήφθησαν και κρατούνται, στο ΑΤ.Νίκαιας, ύστερα από καταγγελία με αποτύπωσή τους σε βιντεοληπτικό υλικό να έχουν τραυματίσει αδέσποτο σκύλο

UpDate Οι δύο συλληφθέντες πρόκειται για άνδρες 63ετών 73χρόνων- οδηγήθηκαν (14/10) ενώπιον του Εισαγγελέα. Αν και οι καταγγέλλοντες των ζωοφιλικών οργανώσεων απέδιδαν τον 63άχρονο ως εκπαιδευτικό, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αναφερόμενη στο περιστατικό δήλωσε ότι,  «Δεν προκύπτει ότι ο φερόμενος δράστης είναι εκπαιδευτικός», τονίζοντας παράλληλα ότι «η βίαιη αυτή πράξη μας θυμίζει την καίρια σημασία της καλλιέργειας ήδη από το Σχολείο της προστασίας και του σεβασμού των ζώων».

Μετά το περιστατικό κακοποίησης δεσποζούμενου οικόσιτου σκύλου από τον ιδιοκτήτης του στα Χανία της Κρήτης η κακοποίηση με τραυματισμό αδέσποτου σκύλου στη Νίκαια του Πειραιά, προκαλεί και πάλι αποτροπιασμό .

Κάτοικοι στην Άνω Νεάπολη της Νίκαιας,  το πρωί της Τρίτης (13/10-08.30), στην οδό Άγγελου Σικελιανού 5 , διέκριναν τον 53άχρονο άνδρα-  σύμφωνα με τις μαρτυρίες- πεσμένο στην άσφαλτο και το δεσποζόμενο κατοικίδιό του (σκύλο) σε απόσταση να κινείται με το λουρί του να σέρνεται στο οδόστρωμα . Όταν προσέτρεξαν σε βοήθειά του, διέκριναν τον λευκό μεγαλόσωμο αδέσποτο σκύλο στα χέρια του άνδρα και να τον έχει τραυματίσει με μαχαίρι ενώ ένας ακόμα άνδρας κάτοικος της περιοχής , – ταυτοποιήθηκε στα στοιχεία 63άχρονου-  φέρεται να χτύπησε το αδέσποτο στο κεφάλι με ένα σκουπόξυλο.

Οι περίοικοι ενημέρωσαν την Αστυνομία και προχώρησε στη σύλληψη του 53άχρονου καθώς και 63άχρονου στο πλαίσιο του αυτοφώρου κρατούνται στο ΑΤ Νίκαιας ενώ παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα ο οποίος έχει λάβει γνώση για την υπόθεση. Όπως φέρεται αν έχει υποστηρίξει ο 53άχρονος, τραυμάτισε τον αδέσποτο σκύλο καθώς του επιτέθηκε.

Ο σκύλος με σοβαρό τραύμα έχοντας χάσει μεγάλη ποσότητα αίμα – όπως αναφέρουν οι ζωόφιλοι της Νίκαιας-   μεταφέρθηκε στο Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων με τους κτηνιάτρους οι οποίοι υπέβαλαν σε χειρουργείο το τραυματισμένο ζώο, να αφήνουν περιθώριο 4- 5 ημερών ώστε να είναι σε θέση να αποφανθούν αν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο .

Να σημειωθεί όπως σημειώνουν ζωοφιλικές οργανώσεις, μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού, εμφανίστηκε και δήλωσε “κηδεμόνας” του σκύλου καθώς είχε θεωρηθεί αδέσποτο ενώ πρόκειται για δεσποζόμενο ζώο, όπως ανέφερε τον αναζητούσε με αγγελίες στα κοινωνικά δίκτυα, μετά τη σφοδρή νεροποντή που έπληξε την Αττική, ο σκύλος φοβήθηκε και έφυγε από την αυλή του σπιτιού του .