Νίκαια: «Στέλιο γύρνα πίσω», φώναζε η σύζυγός του από το μπαλκόνι- “Μαμά, ένας κακός σκότωσε τον μπαμπάς μας” φώναζε ο γιος του

Ασφαλιστικά μέτρα και απαγόρευση είχε επιβληθεί στον δράστη και αυτόχειρα, καθώς ο ίδιος όπως αναφέρουν πρόσωπα της οικογένειάς του, είχε βάναυση συμπεριφορά στη σύζυγό του

Μαρτυρίες για το έγκλημα της Νίκαιας, σοκάρουν για τα θύματα της οικογενειακής τραγωδίας. Ο 69χρονος πεθερός δολοφόνησε τον 39χρονο γαμπρό του, γιατί τον θεωρούσε υπεύθυνο για το διαζύγιο από τη σύζυγό του, η οποία τον εγκατέλειψε και είχε καταφύγει στο σπίτι της κόρης της. Στο μπαλκόνι αυτόπτης μάρτυρας το νήπιο παιδί του 39χρονους, φώναζε στη μητέρα του για τον “κακό” που σκοτώνει το “μπαμπά μας”, όπως περιγράφουν γείτονες της οικογένειας.

«Είδα έναν που φοράει σκούφο να κρατάει μια καραμπίνα και να ακούω κι έναν δεύτερο πυροβολισμό. Μετά τον δεύτερο πυροβολισμό τα ουρλιαχτά σταμάτησαν. Τα ουρλιαχτά ήταν του θύματος. Ακούω τη γυναίκα του θύματος από το μπαλκόνι να φωνάζει: “Στέλιο μπες, μπες μέσα” και “βοήθεια”. Βλέπω το δολοφόνο φεύγει προς τα πάνω κι επιστρέφει ξανά. Κοιτάει προς το σπίτι του θύματος και ακούω κι έναν τρίτο πυροβολισμό. Μετά από αυτό τον χάνω, προφανώς ήταν ο πυροβολισμός που αυτοκτόνησε κι έπεσε. Όσον ήμουν μαζί, η σύζυγος του θύματος στους αστυνομικούς περιέγραφε τα γεγονότα και το χειρότερο που είπε είναι ότι το θύμα έβγαλε το αυτοκίνητο για να πάει το παιδί του στο νήπιο, το παιδάκι ήταν στο μπαλκόνι, είδε τη σκηνή και φώναζε “μαμά – μαμά ένας κακός σκότωσε τον μπαμπάς μας”» περιγράφει γείτονας και αυτόπτης στο έγκλημα στη Νίκαια.

«Εγώ ανέβαινα το δρόμο κι άκουσα ένα θόρυβο. Φτάνοντας σε αυτό το σημείο είδα δύο ανθρώπους πεσμένους. Ο ένας ήταν χτυπημένος στο κεφάλι και ο πεθερός ξάπλα στο πεζοδρόμιο κι η καραμπίνα αριστερά του. Λίγο πιο πάνω ήταν κι ένα κατσαβίδι και δύο φυσίγγια. Από ότι άκουσα να λένε η γυναίκα του θύματος φώναξε “Στέλιο γύρνα πίσω!”», περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας, γείτονα του ζευγαριού.

Ο 69χρονος Σπύρος Τσουκιάς, ταξίδεψε αποφασισμένος από τη Θεσσαλονίκη. Ειχε γράψει ιδιόχειρο σημείωμα, και παρέθετε τους λόγους, όλα όσα στις σκέψεις του, απέδιδε στον 39χρονο Στέλιο Αγγελιδη, σύζυγο της κόρης του, καθώς ο ίδιος τον θεωρούσε υπεύθυνο για την εξέλιξη στη ζωή του, με το διαζύγιο . Με δίκαννο έφτασε έξω από το σπίτι του παιδιού του, στη Νίκαια και περίμενε τον γαμπρό του, όταν τον είδε να κινείται προς το αυτοκίνητό του, τον πυροβόλησε εν ψυχρώ στη μέση του δρόμου.

«Ήρθε από την Θεσσαλονίκη για αυτό το λόγο. Ήταν ένας πατέρας-αφέντης ο οποίος έδερνε τη γυναίκα του και την κόρη του. Όταν τον εγκατάλειψαν ήρθε εδώ και τον σκότωσε», αναφέρει συγγενής του θύματος.

«Ο πεθερός ήταν χωρισμένος, κακοποιούσε τη γυναίκα του και ο Στέλιος με τη γυναίκα του είχαν φέρει την πεθερά του στην Αθήνα και της είχαν βρει δουλειά. Βιοπαλεστές οι άνθρωποι. Είχε έρθει πριν δύο τρεις μήνες η πεθερά του Στέλιου. Είχαν κάνει αγωγή ή ασφαλιστικά μέτρα στον πεθερό του για να μην πλησιάζει τη γυναίκα του κι αυτός πήγε και ”καθάρισε” τον Στέλιο» μεταφέρουν φίλοι της οικογένειας, για βίαιη συμπεριφορά του δράστη προς τη σύζυγό του, σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Ήταν η απόφαση της συζύγου του 69χρονου, αν και σε μεγάλη ηλικία, να προχωρήσει σε διαζύγιο, καθώς η συμπεριφορά του ήταν βάναυση και η ίδια δεν άντεχε να υπομένει να είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Το τελευταίο διάστημα, είχε μετακομίσει από τη Θεσσαλονίκη, και διέμενε κοντά στο σπίτι της κόρης και του γαμπρού της στη Νίκαια και αυτό ήταν κάτι που ο 69χρονος δεν μπορούσε να δεχτεί. «Δε φιλοξενούσε εδώ την πεθερά του. Η γυναίκα είχε νοικιάσει αλλού σπίτι και έμενε. Δεν είχε καμία σχέση με την οικογένεια», περιγράφει η θεία του 39χρονου θύματος.

Συγγενείς του 39χρονου Στέλιου Αγγελίδη, ενημερώθηκαν για όσα συνέβησαν και μετέβησαν στην περιοχή της Νίκαιας. Τραγική φιγούρα ο πατέρας του 39ρονου, ο οποίος φώναζε το όνομα του γιου του «Στέλιο! Στέλιο μου!» και με οδύνες και  κλάματα, ήταν υποβασταζόμενος από τους υπόλοιπους συγγενείς.